Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 6-2-2017



Αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων ανατολικότερα και επικράτηση ισχυρών νοτιάδων στα πελάγη περιμένουμε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.

Μάθε να μην υποκύπτεις σε συναισθηματικούς εκβιασμούς.



Τι είναι ο συναισθηματικός εκβιασμός;
Ο όρος συναισθηματικός εκβιασμός αναφέρεται σε μία μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης που
συμβαίνει μέσα στα πλαίσια στενών προσωπικών σχέσεων: μπορεί να είναι η σχέση ανάμεσα σε μία μητέρα και το παιδί της, η σχέση μεταξύ συζύγων, αδελφών, ακόμη και μεταξύ πολύ στενών φίλων.

Στα 4,5 δισ. τα «φέσια» του δημοσίου προς τους ιδιώτες



Σημαντική μείωση σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες οι οποίες περιορίστηκαν στα 3,310 δισ. ευρώ έναντι 4,162 δισ. ευρώ το Νοέμβριο και 4,719 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο επιβεβαιώνοντας την πολιτική σταδιακής αποπληρωμής τους που ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Καιρός: «Κλειδώνει» ψυχρή εισβολή, έρχεται με… χιόνια και στην Αθήνα ο Αγιος Βαλεντίνος; (χάρτες)


767783-kairos10.png

Εξαιρετικό είναι το ενδιαφέρον που αρχίζει να παρουσιάζει η τάση του καιρού για το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη, καθώς από τις 10 του μήνα η Ελλάδα φαίνεται να μπαίνει ξανά στην… κατάψυξη, με χαμηλές έως και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Τα επτά πιο σατανικά ιατρικά πειράματα όλων των εποχών



Είναι γνωστό ότι πολλοί γιατροί ήταν παντελώς ανήθικοι και πειραματίζονταν πάνω σε ζωντανούς ανθρώπους. Η Ιατρική σώζει ζωές, όμως μερικές φορές οι επιστήμονες χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα προκειμένου να προβούν σε σημαντικές ανακαλύψεις. Προσφάτως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιοποίησε επίσημη απολογία προς το κράτος της Γουατεμάλα για πειράματα που είχαν πραγματοποιηθεί στη χώρα κατά τη δεκαετία του ’40 και τα οποία περιελάμβαναν την εσκεμμένη λοίμωξη φυλακισμένων και ψυχασθενών με το βακτήριο της σύφιλης.

Όλοι ευθύνονται! Όλοι κατέστρεψαν τον τόπο!


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Το ζήτημα με την Τουρκία αρχίζει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αν και η Ελληνική(;) κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε μία στιγμή να σταθεί στο απαιτούμενο ύψος και να προασπίσει τα Εθνικά συμφέροντα.

Κοντονής: «Το σκάνδαλο Novartis είναι πολύ σοβαρότερο, απ’ αυτό της Siemens»



Ιδιαίτερη αναφορά στο σκάνδαλο Novartis, έκανε από τη Ζάκυνθο, όπου βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Κοντονής, για ακόμα μία φορά, τοποθετήθηκε στο θέμα της Novartis, χαρακτηρίζοντάς το «μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’ αυτό της Siemens».

Οι αλλαγές σε Γυμνάσιο, Λύκειο, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος κατατέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις», με αλλαγές στο Κρατικό Πιστοποιητικό, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ) και τις δημόσιες βιβλιοθήκες αλλά και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εσύ φωτογραφήθηκες ποτέ στο Λευκό Πύργο;

Ο Λευκός Πύργος. Το σύμβολο της πόλης. Το πιο δημοφιλές μνημείο της από πλευράς επισκεψιμότητας. Έγινε γραμματόσημο, αφίσα, αναμνηστικό, σουβενίρ, έγινε τόπος για να κλείσεις ραντεβού, για να ξαποστάσεις, να δεις την παραλία από ψηλά, έγινε μουσείο, πάνω από όλα όμως έγινε τόπος που φωτογραφήθηκαν άνθρωποι.

Αγρότες Κ. Μακεδονίας: «Όχι» στην Πανελλαδική, μπλόκα επ’ αόριστον



Κλειστή θα συνεχίσει η Θεσσαλονίκης - Ευζώνων κοντά στο τελωνείο, και διαρκής αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια
Την απόφαση να μην συμμετάσχουν στην απογευματινή συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα (18.00), έλαβαν στη σημερινή τους σύσκεψη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα τους και θα σκληρύνουν τη στάση τους εάν κριθεί αναγκαίο.

Θεσσαλονίκη: Οι 1.109 θέσεις εργασίας σε δήμους

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας
Της Σοφίας Χριστοφορίδου
Τη Δευτέρα λήγει και η παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε όλους τους δήμους της χώρας, τα οποία αφορούν 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων