Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 5-2-2017



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017.

Ανθρωποδαίμονες, κάτω τα χέρια από την αθωότητα των παιδιών


Ανθρωποδαίμονες!

Σκοτώσατε την εθνική συνείδηση μέσα στα παιδιά της Ελλάδος, ώστε να μην αναγνωρίζουν πατρίδα. Καταργήσατε τις εθνικές γιορτές στα σχολεία -τύποις υπάρχουν, όπου υπάρχουν.

Κατεβάσατε τις φωτογραφίες των ηρώων του '21 που κοσμούσαν τους τοίχους σε όλα τα σχολεία και όλα τα αρχαία ρητά “Αιέν αριστεύειν”, “Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης” και τόσα άλλα.

Συσκευή εντοπίζει τα… συναισθήματα από τον τόνο της φωνής (βίντεο)

Συσκευή εντοπίζει τα… συναισθήματα από τον τόνο της φωνής (βίντεο)
Μια συσκευή που φοριέται στο χέρι και η οποία ταυτοποιεί το «ύφος» της ομιλίας ενός ανθρώπου, εντοπίζοντας σημάδια θλίψης, θυμού, πλήξης ή χαράς στη φωνή, ανέπτυξαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.
Τέτοιου είδους συσκευές, σαν αυτή που ανέπτυξαν οι ερευνητές Τούκα ΑλΧανάι και Μοχάμεντ Μαχντί Γκασέμι του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, έχουν σχεδιαστεί ώστε να βοηθούν άτομα με χρόνιες κοινωνικές διαταραχές να αισθάνονται πιο άνετα με τις πολυπλοκότητες της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Σαρώνει το παθητικό κάπνισμα: 8 στους 10 εκτίθενται στον καπνό παρά τον αντικαπνιστικό νόμο

Έχουμε έναν σωστό νόμο, έχουμε τον λαό που θέλει την εφαρμογή του και την Πολιτεία που δεν τον εφαρμόζει, κατήγγειλε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Μπεχράκης

Οκτώ στους δέκα Έλληνες εκτίθενται στους πυκνούς -και βλαβερούς- καπνούς των τσιγάρων σε μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και όπου αλλού... απαγορεύεται το κάπνισμα στη χώρα μας σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο-παρωδία.

Έχεις γεννηθεί για κάτι περισσότερο απ’ το να πηγαίνεις στη δουλειά, να πληρώνεις λογαριασμούς και να πεθάνεις

Ίσως τώρα, παρά ποτέ άλλοτε, να χρειάζεται να το πιστέψουμε ότι, ναι, έχουμε γεννηθεί για κάτι περισσότερο από το απλώς να πηγαινοερχόμαστε σε μια δουλειά, μόνο και μόνο για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς.
Τώρα κινδυνεύουμε περισσότερο από ποτέ να εγκαταλείψουμε την ελπίδα, την προσπάθεια , την αντίδραση. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, μας πνίγει η αγωνία, μας παραλύει ο φόβος και μας τρομάζει το αβέβαιο αύριο.

Η εικόνα της Θεσσαλονίκης αλλάζει με το σχέδιο της στρατηγικής αστικής ανάπτυξης



Εγκρίθηκε σήμερα ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής Παρακολούθησης και η Στρατηγική Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε περιοχές οχτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, ύψους 84,5 εκ. ευρώ, ενώ παρουσιάστηκε και το αρχικό σχέδιο δράσης, με την κατανομή των ποσών και τους θύλακες επικέντρωσης.

Θεσσαλονίκη: Εγκλωβισμένα στο λιμάνι φορτία χιλιάδων τόνων με προορισμό την ΠΓΔΜ


Εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι,φορτία δεκάδων χιλιάδων τόνων, με προορισμό τις βιομηχανίες της ΠΓΔΜ, εξαιτίας του αποκλεισμού του τελωνείου των Ευζώνων από αγρότες.
Εάν ο αποκλεισμός, που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, δεν λήξει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το λιμάνι εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα από την Τρίτη, δεδομένου ότι -λόγω και της έλευσης περισσότερων πλοίων- δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ένα ελεύθερο κρηπίδωμα για εναπόθεση φορτίων, εξαιτίας των συσσωρευμένων πρώτων υλών.

16 αντικείμενα που δεν φαντάζεστε ότι έχουν ημερομηνία λήξης

Το ότι το γάλα, το τυρί, και γενικά όλα τα τρόφιμα έχουν ημερομηνία λήξης το ξέρετε. Μήπως, όμως, αγνοείτε πως αυτά τα αντικείμενα, που θα δείτε παρακάτω, έχουν επίσης ημερομηνία λήξης;
Διαβάστε παρακάτω και θα εκπλαγείτε!

Άρωμα/Κολώνιες
Αν δεν τα ανοίξετε τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Από τη στιγμή, όμως, που θα ανοιχτούν έχουν διάρκεια ζωής 2-3 χρόνια.

Δεν υποχωρούν οι αγρότες - Συνεχίζουν τα μπλόκα πανελλαδικά


Αποτέλεσμα εικόνας για αγροτες

Παρά τις αντιδράσεις και την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι ίδιοι δεν σταματούν, αντιθέτως, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις δράσεις τους απέναντι στην κυβέρνηση.
"Φουντώνουν" λοιπόν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που για ακόμα μία ημέρα, με τρακτέρ ή χωρίς, κάνουν ό,τι μπορούν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η επισκεψιμότητα στην 10η Zootechnia


Αποτέλεσμα εικόνας για δεθ helexpo


Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Σαββατοκύριακου- Ποιες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα
Αυξημένη καταγράφεται η επισκεψιμότητα στη 10η διεθνή έκθεση για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia», κατά τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσής της. Απλοί και εμπορικοί επισκέπτες, αλλά και ομαδικές αποστολές από τα Βαλκάνια και hosted buyers από 10 χώρες καταφτάνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας ΔΕΘ HELEXPO.

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για ελεύθερους επαγγελματίες -αυτοαπασχολούμενους



Αφορούν ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, του πρώην ΟΑΕΕ και σχεδόν 7.000 ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Ανοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) -efka.gov.gr- όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να διαλέξουν την επιλογή «εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών-αυτοαπασχολούμενων» και να λάβουν τα ειδοποιητήρια με τις νέες εισφορές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων