Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Εγκλωβισμένα στο λιμάνι φορτία χιλιάδων τόνων με προορισμό την ΠΓΔΜ


Εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι,φορτία δεκάδων χιλιάδων τόνων, με προορισμό τις βιομηχανίες της ΠΓΔΜ, εξαιτίας του αποκλεισμού του τελωνείου των Ευζώνων από αγρότες.
Εάν ο αποκλεισμός, που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, δεν λήξει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το λιμάνι εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα από την Τρίτη, δεδομένου ότι -λόγω και της έλευσης περισσότερων πλοίων- δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ένα ελεύθερο κρηπίδωμα για εναπόθεση φορτίων, εξαιτίας των συσσωρευμένων πρώτων υλών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Κωνσταντίνο Μέλλιο, στο συμβατικό λιμάνι βρίσκονται συσσωρευμένοι 15.000 τόνοι νικελίου, 10.000 τόνοι αλατιού και 7.000 τόνοι χαλυβουργικών υλών. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη σοβαρότερο θα είναι το πρόβλημα των βιομηχανιών στην ΠΓΔΜ, οι οποίες ενδέχεται να αναγκαστούν ν' αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης πρώτων υλών.
Κατά τον ίδιο, μόλις 10% των φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα στην ΠΓΔΜ επιχειρούν να φτάσουν στον προορισμό τους από τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν στο τελωνείο της Δοϊράνης, οπότε ο κύριος όγκος των φορτίων παραμένουν εγκλωβισμένα στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος του ΟΛΘ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάλεσε τους αγρότες να αντιληφθούν ότι τα αιτήματά τους προς την πολιτεία δεν είναι δυνατόν να προωθούνται με τρόπους που επηρεάζουν άλλους κλάδους ή και επιχειρήσεις άλλων χωρών.
Σημειώνεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν τις προηγούμενες ημέρες να επιτρέψουν τη διέλευση των 57 φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο, ζητώντας όσοι επιχειρούν να μεταβούν στο τελωνείο των Ευζώνων, να οδηγούνται στο εξής σε παρακαμπτήριους δρόμους προς το τελωνείο της Δοϊράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου