Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 2-2-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017.

Δεν πάμε καλά! Αν είναι δυνατόν: Ο υπουργός Παιδείας καλεί την Ιεραρχία να στηρίξει την θεματική εβδομάδα για ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ στα σχολεία


Νέες δηλώσεις έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για το επίμαχο θέμα της θεματικής εβδομάδας και των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί.

«Προφανώς και θα γίνει η θεματική εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική. Θα γίνει σε όλα τα γυμνάσια και ελπίζω να είναι και μία εξαιρετικά παραγωγική εβδομάδα σε όλα τα επίπεδα. Σαφέστατα θα γίνει και για τους γονείς. Νομίζω ότι είναι μία εβδομάδα που, πραγματικά, θα μας πάει όλους ένα βήμα πιο μπροστά» τόνισε ο υπουργός, προσερχόμενος στη Βιβλιοθήκη του Ωνασείου Ιδρύματος για την τελετή βράβευσης μαθητών.

Πώς ξυπνούσε ο κόσμος πριν από την έλευση των ξυπνητηριών

Ακόμα κι αν είναι ο απολύτως ενοχλητικότερος ήχος που έχει φτιαχτεί ποτέ από ανθρώπινο χέρι, το ξυπνητήρι παραμένει ο πολύτιμος σύντροφός μας στη λιγότερο ευχάριστη στιγμή της ημέρας.

Βλέπετε η πρωινή αφύπνιση ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας και παρά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν ήταν ποτέ ενωμένος, μια οικουμενική αλήθεια αποδείχτηκε ιδιαιτέρως ανθεκτική στο διάβα του χρόνου: το πρωινό ξύπνημα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει!

Ανέκδοτο η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα;

Και καλά το ψώνισες το ηλεκτρικό; Που το φορτίζεις; Πόσο πληρώνεις τη φόρτιση; Πόση ώρα το φορτίζεις και τελικά τι σου στοιχίζει; Είναι δυνατόν χωρίς να ξέρεις το κόστος και τον τρόπο χρήσης να πεις πως θα πας σε ηλεκτροκίνητο;

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ακούγεται όλο και πιο συχνά ως η λογική εξέλιξη, το επόμενο βήμα της αυτοκίνησης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν δείξει ή ακόμη και λανσάρει ένα ή δύο μοντέλα, και όλοι περιμένουμε να δούμε αν θα «πιάσουν» αν θα «περπατήσουν» και αν θα επικρατήσουν.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτσι η Ελλάδα θα ήταν έτοιμη για τα πάντα


Τι συνέβη το 1985 και πως το σταμάτησε η Νέα Τάξη
Η Τουρκία επανέρχεται για τα Ίμια βάζοντας φωτιά στο Αιγαίο.
Η τότε κρίση των Ιμίων αποτελούσε ένα κομμάτι στο σχέδιο των παγκοσμιοποιητών της Ουάσινγκτον περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με αυτούς αφεντικά.

Χρῆμα τέλος!!!



Συζητήθηκε στὸ Νταβὸς καὶ ἤδη προωθεῖται ἀπὸ τὴν Ἡνωμένη Εὐρώπη.
Πληρωμὲς μόνον μὲ πλαστικὸ χρῆμα.

Γιὰ νὰ ξέρετε δηλαδὴ ὅταν ἀκοῦτε Νταβὸς καὶ τὰ συναφῆ, τὶ ἐπεξεργάζονται στὴν καμπούρα μας συνήθως.
Ἐπίσημος λόγος: Πρόληψις ἐγκληματικότητος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (K.E.A.)



Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για
την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το Κ.Ε.Α. είναι στην ουσία μία σύμβαση μεταξύ του Κράτους και του πολίτη, επομένως αντανακλά μια πιο ενεργή προσέγγιση της κοινωνικής πρόνοιας από τη μεριά του Κράτους, αλλά και των πολιτών.

Εταιρείες δίνουν κουπόνια φαγητού αντί για μισθούς

ImageHandler-9.jpgH Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) με
ανακοίνωση της καταγγέλλει τις «παράνομες» πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), οι οποίες όπως αναφέρεται προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ.

Θεσσαλονίκη: Στα αναγνωστήρια οι φοιτητές… αναστενάζουν

Όταν τα αναγνωστήρια των Ιδρυμάτων της πόλης μετατρέπονται σε… hot spots εν μέσω χειμερινής εξεταστικής
Της Άννας Μαυρίκου
Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους χιλιάδες φοιτητές της Θεσσαλονίκης να επικεντρώνονται στις εξετάσεις και τα αναγνωστήρια των Ιδρυμάτων μετατρέπονται σε… hot spots. Όμως, οι χώροι μελέτης δεν εξυπηρετούν μόνο το βασικό τους σκοπό, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και χώρους κοινωνικοποίησης.

Εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη



Σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα- Ανακλήθηκε ήδη η άδεια λειτουργίας 22 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης
Εντείνονται οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης από μεικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ, της δημοτικής αστυνομίας και από ελεγκτές του κεντρικού δήμου, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην παράνομη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και στην υπέρβαση του ωραρίου μουσικής.

Φέρνουν υπερφόρο κατοχής περιουσίας

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο ΕΝΦΙΑ φαίνεται ότι από το 2018 θα αποτελέσει παρελθόν. Θα αντικατασταθεί από νέο φόρο ο οποίος μάλιστα θα έχει για την κυβέρνηση ακριβώς τον ίδιο εισπρακτικό στόχο, δηλαδή τα 2,65 του ΕΝΦΙΑ.

Στο νέο φόρο που έρχεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται εκτός της ακίνητης περιουσίας και η κινητή και θα φορολογείται συνολικά με προοδευτική κλίμακα.

Ξέρεις γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες;




Γιατί, μπορεί το 365 να μη διαιρείται ακριβώς δια του 12, ωστόσο η αρχική σκέψη των αστρονόμων οι οποίοι δημιούργησαν το Ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν να υπάρχουν επτά μήνες με 30 ημέρες και πέντε με 31. Μόνο που όταν άρχισαν να δίνουν ονόματα στους μήνες το θέμα έγινε περίπλοκο.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν ο Ιούλιος Καίσαρ επέστρεψε θριαμβευτής στη Ρώμη το 46 π.Χ., ανάμεσα στα θέματα τα οποία έπρεπε να ρυθμίσει ήταν και η μέτρηση του χρόνου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Καλό Μήνα!

                                            Αποτέλεσμα εικόνας για φεβρουαριος