Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 22-1-2017


 

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως και από νωρίς το πρωί, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά οι οποίες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, και έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και την Εύβοια.

EKTAKTO: Η Σερβία πήρε πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» σε πολυμερές επίπεδο- Ζητάει συστράτευση της Ελλάδας για…



… επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια

Φαίνεται ότι τα πράγματα τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς στα Βαλκάνια, καθώς υπάρχει διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας-Σκοπίων γιατί εμφανίστηκαν πινακίδες στους αυτοκινητοδρόμους της Σερβίας με το όνομα «FYROM»! Πρόκειται για στροφή 360 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Σερβίας και κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα! Στην ουσία παίρνει πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων με το «συνταγματικό» -κατ αυτούς- όνομα!

Έρευνα: Ξέρετε ποια παιχνίδια παίζουμε από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα;


Παίζουμε τα ίδια παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αξίζει να δείτε ποια είναι και τα παράξενα ονόματά τους
Όσο και αν η τεχνολογία προχωρήσει και τα ενδιαφέροντα των παιδιών αλλάξουν δε θα σταματήσουν ποτέ να παίζουν τα ίδια παιχνίδια, στη φύση ή στο δρόμο.

Πώς να βγείτε ζωντανοί από ένα ασανσέρ που πέφτει.



Δυστυχώς, κανείς δε μπορεί να είναι απολύτως ασφαλής από τους κινδύνους της ζωής. Ωστόσο, είναι στα χέρια μας να μάθουμε προκαταβολικά πώς μπορούμε να δράσουμε σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Στην πραγματικότητα, μια γρήγορη αντίδραση θα μπορούσε να σώσει όχι μόνο εσάς, αλλά και τους γύρω σας. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές συμβουλές επιστημόνων και μηχανικών, για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που βρεθείτε σε ένα ασανσέρ που πέφτει.

Ο 17χρονος Τρικαλινός που τον κυνηγούν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!


Ο Ευάγγελος Καραθάνος από τα Τρίκαλα στα 17 του έχει ήδη κάνει πολλά από αυτά που εμείς ούτε φανταζόμαστε! Ο απόφοιτος του Τρίτου Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης» έχει ήδη προτάσεις ξένων πανεπιστημίων για να φοιτήσει σε αυτά και ασχολείται … μόλις με τα παρακάτω: Ψηφιακές πλατφόρμες, εφαρμογές στα κινητά, έξυπνες ιδέες και πρωτότυπες προτάσεις γι’ αυτούς που αναζητούν επιχειρηματική διέξοδο.

Τα λάθη της ανακύκλωσης: Τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους

Τα λάθη της ανακύκλωσης: Τι δεν πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους

Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης συχνά χρησιμοποιούνται από τους πολίτες ως κανονικοί σκουπιδοτενεκέδες, μέσα στους οποίους βρίσκει κανείς τα πιο παράταιρα υλικά, φανερώνοντας την έλλειψη ενημέρωσης που διακατέχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Οι Έλληνες έχασαν 167 δισ. ευρώ σε 7 χρόνια μνημονίων!


  • Σύμφωνα με την Credit Suisse, Global Wealth Databook 2016, Νοεμ. 2016, η καθαρή -μετά την αφαίρεση των δανείων- περιουσία των Ελλήνων αποτιμάται σε €856 δισ., έναντι €1023 δισ. λίγο πριν το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους το 2009, και €683 δισ. λίγο πριν η χώρα γίνει μέλος της Ευρωζώνης στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αναφέρει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του.

Σας έλειψαν ;;; Μπλόκα αγροτών στους δρόμους, από Δευτέρα

post-feature-image
Από την Δευτέρα βγαίνουν στο δρόμο οι αγρότες, με τις περισσότερους κατά τόπους συλλόγους τους να έχουν ήδη ανακοινώσει μπλόκα στις κατά τόπους περιφέρειες, αντιδρώντας στα φορολογικά μέτρα.
Σε ετοιμότητα είναι το μπλόκο της Νίκαιας, καθώς η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων,  συνεδριάζουν σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο Βασιλί Φαρσάλων.

Η μαύρη διετία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: 400.000 εργαζόμενοι παίρνουν μισθούς από 100 έως 400 ευρώ τον μήνα

Μαύρη διετία έφερε στους εργαζόμενους η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς οι μισθωτοί που παίρνουν από 100 έως 400 ευρώ τον μήνα έφτασαν στα 382.729 άτομα στο τέλος του 2016 από 363.710 που ήταν στο τέλος του 2015.

Στη διετία 2015 – 2016 οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας αυξήθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα επαναφέρει τον μισθό στα 751 ευρώ αλλά η αλήθεια που καταγράφεται στα ετήσια στοιχεία της Εργάνης του υπουργείου Εργασίας είναι ότι τα 751 ευρώ έγιναν για πολλούς εργαζόμενους 100 έως 400 ευρώ τον μήνα!

Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 23.000 ανέργους

763940-antonopoulou.jpg
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η έναρξη καταγραφής των ανέργων που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 274 δήμων.
Το πρόγραμμα θα έχει 23.000 ωφελούμενους και, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου,

Πώς πληρώνετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να κατοχυρώσετε το αφορολόγητο

Με αφορμή την ένταξη των δαπανών για ηλεκτρική ενέργεια στις δαπάνες που συνθέτουν το αφορολόγητο όριο, με τους τρόπους πληρωμής που προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι διαθέτει όλους τους προβλεπόμενους από το υπουργείο, τρόπους πληρωμής.

Δηλαδή η πληρωμή των λογαριασμών μπορεί να γίνει:

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/1/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων