Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 20-1-2017



Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στη δυτική Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες, ενώ αναμένονται ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και κάποια ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, και ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Δείτε πως θα είναι το πάρκο που θα δημιουργήσει ο Ιβάν Σαββίδης στα Λουτρά Θέρμης (ΦΩΤΟ)



Αποφασισμένος να μείνει στην ιστορία της Θεσσαλονίκης ως μέγας ευεργέτης της πόλης φαίνεται πως είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Μετά το πλήθος γνωστών και άγνωστων δωρεών του σε φορείς, σωματεία και οικονομικά αδύναμους πολίτες ο ομογενής επιχειρηματίας προτίθεται να δημιουργήσει ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής το οποίο θα είναι ανοιχτό για όλους του κατοίκους της πόλης ενώ συγχρόνως θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της.

Άνθρωπε…. και να ‘ξερες!

Πιονι Βασιλιας.jpg
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
Πόσο σε θαυμάζω Άνθρωπε!
Αλήθεια!
Και μην ακούς όλους αυτούς που λένε πώς κατάντησες. Τίποτα δεν είναι ολοκάθαρο και φωτεινό. Έτσι και συ.
Άστους να λένε. Εγώ σε θαυμάζω για όσα σε σένα αναγνώρισα και με ενέπνευσαν. Για το μεγαλείο της δύναμής σου σε κάθε εκδήλωση της Αλήθειας σου!
Μπορεί να λησμόνησες ποιος στ’ αλήθεια είσαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι!

Η Άννα Κορακάκη κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στον κόσμο

anna-korakaki-korakaki-696x476
Κορυφαία αθλήτρια του κόσμου αναδείχθηκε η Άννα Κορακάκη, κατακτώντας την πρώτη θέση σε ψηφοφορία για τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF). Το συγκεκριμένο βραβείο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς την ψήφισαν οι προπονητές, οι συναθλητές της και οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Ο «καημένος» ο ΟΑΣΘ… πώς να τα βγάλει πέρα άμα δίνει νοίκι 9,2 εκατ. ευρώ στον… εαυτό του!




Καταπέλτης είναι για τον ΟΑΣΘ η έκθεση των ειδικών επιθεωρητών που τελικά έψαξαν τα οικονομικά στοιχεία του (αυτά που αρνείτο να δώσει στο υπουργείο Μεταφορών και απαιτούσε εν λευκώ επιδοτήσεις επειδή «δεν τα έβγαζε πέρα»).

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν σειρά παρατυπιών και ίσως η έκθεση σταλεί στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση και ποινικών αδικημάτων.

Ποιες είναι οι 13 χώρες που διαθέτουν αεροπλανοφόρα

Δεκατρία πολεμικά ναυτικά σε όλο τον κόσμο, διατηρούν στις τάξεις τους τριάντα εννέα σκάφη, που οι ειδικοί, τις ιστοσελίδας janes.com που καταγράφει τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με στρατιωτικά θέματα, κατατάσσουν στον τύπο του αεροπλανοφόρου. Η τελευταία μάλιστα καταγραφή έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2017.
Όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο οι ΗΠΑ διαθέτουν τα περισσότερα έχοντας, χωρίς να υπολογίζουμε τα ελικοπτεροφόρα, περί τα δέκα ενεργά πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα, ικανά να μεταφέρουν μέχρι και 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Προσοχή – Είδηση «βόμβα»: Αλλάξτε αμέσως την ταυτότητά σας αν γράφει…


763348-tautotita.jpg

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Παρατηρήστε καλά την ταυτότητα σας και δείτε τι γράφει!
Αν έχετε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και στην ταυτότητα σας αναγράφεται σε συντομία το όνομα της πόλης δεν μπορείτε να βγάλετε διαβατήριο.

Είναι γεγονός: Αθήνα – Ιωάννινα σε 3,5 ώρες σε λίγες ημέρες – Πόσο θα κοστίζει το ταξίδι (pics+vid)


763379-ionia.jpg

Έως το τέλος Μαρτίου του 2017, δηλαδή σε λιγότερο από 100 ημέρες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, ενός έργου που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στις ασφαλείς μετακινήσεις μας, αντικαθιστώντας μια οδό επικοινωνίας που τις προηγούμενες δεκαετίες είχε γίνει «δρόμος – καρμανιόλα».

Μίκης Θεοδωράκης για ΔΟΛ: Δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία

Εκφράζει την ελπίδα «το Κακό να βρίσκεται ακόμα σε εβρυακή μορφή»

Δριμεία είναι η κριτική του Μίκη Θεοδωράκη στην ανάμειξη του Βασίλη Μουλόπουλου της Αυγής στη σωτηρία του ΔΟΛ.

Με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο μεγάλος μουσουργός υποστηρίζει ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ «τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά» και καρφώνει την κυβέρνηση με αφορμή και τους χειρισμούς της στην υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών γράφοντας ότι «έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.

Μειωμένο τιμολόγιο τον Ιανουάριο για τους πολίτες σε ΕΠΑ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ ζητούν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας



Μειωμένα τιμολόγια , για τους πολίτες σε φυσικό αέριο, ρεύμα και νερό λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν τις ημέρες του παγετού, ζήτησαν από την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ και την ΕΠΑ,  κατά τη σημερινής του συνεδρίαση, οι δήμαρχοι μέλη της Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα ζήτησαν την οικονομική ενίσχυση των σχολείων των δήμων τους από την κυβέρνηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε αυτά λόγω του παγετού

Νέοι «τριγμοί» προ των πυλών για τα Θρησκευτικά – Ρίχνει το γάντι η κυβέρνηση


763393-thriskeftika.jpg

Να περάσει την κόκκινη γραμμή που έχει θέσει η Εκκλησία, για την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, επιχειρεί πάλι η κυβέρνηση.
Η κίνηση του υπουργείου Παιδείας, λίγο μάλιστα αφότου έχει «καταλαγιάσει» η κρίση με την Εκκλησία, προφανώς κλονίζει την προσπάθεια συναίνεσης, την οποία είχε υποσχεθεί ο Κώστας Γαβρόγλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασε στους Ιταλούς με μόλις 45 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνη Λεούση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/1/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων