Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 14-1-2017



Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα ηπειρωτικά και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Όλες οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε ένα βίντεο


Ήταν το 336 π.Χ όταν μετά τη δολοφονία του Φίλιππου, ο Αλέξανδρος ο οποίος ήταν μονάχα 20 ετών έγινε Βασιλιάς της Μακεδονίας. Δυο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 334 π.Χ ξεκίνησε την εκστρατεία του στην Περσία.

Ο Αλέξανδρος έφθασε στο Γόρδιο κατά τον μήνα Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 333 π.Χ. και παρέμεινε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, για να αναπαύσει τη μοίρα του στρατού που κόπιασε ιδιαίτερα μαζί του, στην Πισιδία.

Εκείνοι οι δήθεν που το παίζουν καλλιεργημένοι.


Της Ελένης Αλεξανδροπούλου.

Εκείνοι που το παίζουν… Εκείνοι που νομίζουν πως σπουδάζοντας και διαβάζοντας ποίηση και μερικά βιβλία, απέκτησαν τόση καλλιέργεια, που αυτός ο κόσμος είναι τόσο μικρός για να τους χωρέσει και να τους καταλάβει!

Εκείνοι που έχουν άποψη για όλα… Εκείνοι που κρίνουν τους ανθρώπους από τα πτυχία και από τα ψαγμένα βιβλία που διαβάζουν!

Υπουργός Παιδείας σε Εβραϊκή Γιορτή για την Ήττα των Ελλήνων


Υπουργός Παιδείας σε Εβραϊκή Γιορτή για την Ήττα των Ελλήνων

Πως βρέθηκε στην Εβραική Συναγωγή των Αθηνών ο κ.Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας; Την ακούσατε πουθενά την είδηση; Όχι! Την διαβάσατε; ΟΧΙ! Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά δεν γράφονται πουθενά!!!
Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να ψυλλιαστείτε… Αν ρίξετε μια ματιά στις ανακοινώσεις του «Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος»

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΚΟ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ

Επειδή όλα δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή είναι τεχνικά αδύνατος ο διαχωρισμός στις δαπάνες των νοικοκυριών που αφορούν λογαριασμούς ΔΕΚΟ (τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο, νερό κλπ) με εκείνα τα ποσά που αφορούν π.χ σούπερ μάρκετ, το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκαστεί να δεχτεί στο σύνολό τους τις δαπάνες που θα χτίζουν το αφορολόγητο.

Σταυρός Λυγερός: Ευτυχώς οι Τούρκοι ζητούν πράγματα που ούτε ο Αναστασιάδης δεν μπορεί να δώσει

Ελπίζω ότι ο μαξιμαλισμός των απαιτήσεων της Τουρκίας θα οδηγήσει σε μη επίτευξη συμφωνίας στη Γενεύη, δηλώνει στον 9.84 ο αρθρογράφος και αναλυτής Σταύρος Λυγερός.

Την ευθύνη για τη λάθος βάση των συνομιλιών, είπε, φέρουν όσοι επιχειρούν και σήμερα να νεκραναστήσουν ένα τύπο του σχεδίου Ανάν, που ο Κυπριακός λαός απέρριψε με συντριπτικό ποσοστό στο δημοψήφισμα του 2004. 

Συντάξεις: Βόμβα για 2.500.000 συνταξιούχους με μειώσεις ως 32% από τον νόμο του... "κομμουνιστή" Κατρούγκαλου! (πίνακες)

Οι εχθροί του λαού ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διαλύουν τα πάντα! Ο νόμος Κατρούγκαλου κρύβει μια τεράστια παγίδα για την πλειοψηφία των συνταξιούχων. Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση το νόμο οδηγεί σε μειώσεις ως και 32% για 2.500.000 συνταξιούχους. Δεν πρόκειται για μειώσεις που αφορούν στους συνταξιούχους που θα βγουν στο μέλλον σε σύνταξη αλλά για μειώσεις που αφορούν σε όσους ήδη λαμβάνουν σύνταξη.

Διευκρινίσεις για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος



Οι καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας δεν χάνουν το ευνοϊκό τιμολόγιο αν υπερβούν τα όρια κατανάλωσης που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων.
Στην περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση, θα χρεώνονται με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ (ή των εναλλακτικών προμηθευτών ενέργειας) μόνο οι επιπλέον κιλοβατώρες και οι υπόλοιπες με τις χαμηλές χρεώσεις του ΚΟΤ.

ΤΑΙΠΕΔ:Βουλγαρική εταιρεία πλειοδότησε για τέσσερα ακίνητα στη Χαλκιδική



Βουλγαρική κατασκευαστική εταιρεία αναδείχτηκε πλειοδότης για την αγορά τεσσάρων εκτάσεων με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον στον Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας στη Χαλκιδική, τα οποία είχαν ενταχθεί  σε διαγωνιστική διαδικασία με δικαίωμα αντιπροσφορών, μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr (e-Auction).

Ποιοι απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων

Απαλλαγή από τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων με δήλωση των φυσικών προσώπων, επειδή δεν εμπίπτουν στις λοιπές εξαιρέσεις του φόρου, για τα έτη 2010 έως και 2016 προβλέπει σχετική εγκύκλιος.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν:

- Οι εταιρείες (Α.Ε., Ε.Π.Ε., ΟΕ και Ε.Ε. ) έχουν καταστατική έδρα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

Σχεδόν κανείς δεν αγοράζει πλέον PC και laptop

Για πέμπτο συνεχόμενο έτος, οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών προσωπικών υπολογιστών (PCs και laptops) εμφάνισαν μείωση κατά περίπου 6% το 2016.

Η πτώση της αγοράς είχε ξεκινήσει το 2012 και δεν έχει σταματήσει έκτοτε.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner δείχνουν ότι πέρυσι πωλήθηκαν παγκοσμίως 269,7 εκατομμύρια PC, κατά 6,2% λιγότερα από το 2015.

Τα μυστικά για έξοδο με πλασματικά έτη

Πιο γρήγορα στη σύνταξη μπορούν να βγουν έξι κατηγορίες ασφαλισμένων με εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης.

Πρόκειται για 50.000 εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και μπορούν να ανοίξουν φέτος την πόρτα της εξόδου χρησιμοποιώντας πλασματικά έτη, ώστε να κερδίσουν το «μπόνους» της προσωπικής διαφοράς. Προσοχή, καθώς ο νέος νόμος άλλαξε άρδην το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/1/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων