Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 9-1-2017



Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες που θα συνοδεύονται από τοπικές χιονοπτώσεις ή βροχοπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα: έως το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις με τοπικές, ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου, ενώ τοπικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στις ημιορεινές και πεδινές περιοχές των νησιών του Αιγαίου.

Πώς προέκυψε η φράση: Σώθηκε από το στόμα του λύκου;


760255-666x399.jpg

Φράσεις, παροιμίες και γνωμικά λέμε καθημερινά, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουμε από που που προέρχονται και πώς προέκυψαν.
Η ιστορία της Εκκλησίας, όπως την κατέγραψαν οι Πατέρες, μας δίνει τις πληροφορίες.

ΞΑΦΝΙΚΟ! ΜΑΖΙΚΕΣ Α Π Ε Λ Α Σ Ε Ι Σ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ! (...Πού "πήγε" αυτή η είδηση ΕΔΩ;)


ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Μία εξέγερση που ξέσπασε στο 'hot spot' της περιοχής Κόνα, έξω από την Βενετία, λόγω του θανάτου μιας γυναίκας από την Ακτή Ελεφαντοστού, οδήγησε την ιταλική κυβέρνηση σε ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ των διαδικασιών Α Π Ε Λ Α Σ Ε Ω Ν των λαθρομεταναστών.

ΩΜΟ ΚΑΙ ΑΜΑΣΗΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥΣ!



 Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Σημ. του συγγραφέα: Για το θέμα της  ομοφοβίας και της τρανσφοβίας στα σχολεία, που πάλιν ανακινεί η σύγχρονη Ηρωδιάς που λέγεται υπουργείο παιδείας, είχα γράψει κάτι σχετικό πριν από 3 χρόνια. Το επαναλαμβάνω ....

“Πάντα άνω και κάτω γέγονε, πάντα συγκέχυνται και διέφθαρται”. Ολα έχουν γίνει άνω κάτω, όλα βρίσκονται σε σύγχυση και έχουν διαφθαρεί. (Άγιος Ιωάννης ο  Χρυσόστομος)

Χαρίζουν την Ελλάδα στους λαθρομετανάστες-Εγγυητής το κράτος για δάνεια απόκτησης σπιτιού



Απαράδεκτο – Εγγυητής το κράτος για δάνεια απόκτησης σπιτιού σε μετανάστες – Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και όλους του λοιπούς φόρους της εφορίας για την αγορά κατοικίας από μετανάστες
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σκοπό να ξεσηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων και πάλι, με τον νέο νομοσχέδιο που θέλει να κατεβάσει στην βουλή. Η απίστευτη ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες συνεχίζεται με ένα ακόμα μέτρο έκτρωμα.

Προσλήψεις στην ΕΥΑΘ: Αιτήσεις από 10-24 Ιανουαρίου


760281-images.jpg

Ξεκινούν από τις 10 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 80 προσλήψεις στην ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) μέσω ΑΣΕΠ .
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη.

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Υπενθύμιση- Λήγει την Δευτέρα 9/1 η προθεσμία πληρωμής


760264-telikukloforias17_969853162.jpg

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η παράταση ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων οχημάτων από όσους επιθυμούν να τα θέσουν σε «ακινησία».

Έρχονται 1.666 προσλήψεις μονίμων στο ΕΣΥ και στον ΕΟΦ



Εκδόθηκε η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ - Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου
Ποδαρικό με προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων κάνει το 2017. Ειδικότερα εκδόθηκε η προκήρυξη 7Κ/2016 στο ΦΕΚ (14/30-12-2016, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την κάλυψη 1.666 μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ σε δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΦ.

Eκτη ακριβότερη χώρα παγκοσμίως στη βενζίνη η Ελλάδα

Στα νησιά ένα λίτρο βενζίνης 95 οκτανίων κοστίζει έως και 1,93 ευρώ το λίτρο, τιμή η οποία δεν εντοπίζεται ούτε καν στην πιο ακριβή χώρα του πλανήτη, που είναι το Χονγκ Κονγκ

Το νέο έτος ξεκινά με μια ακόμη αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των έξι ακριβότερων χωρών παγκοσμίως στην αμόλυβδη βενζίνη.

Έλληνες βουλευτές και υπουργοί: Golden boys και γερά πορτοφόλια στη χώρα των Μνημονίων


760345-euro.jpg

Τη στιγμή που μια ολόκληρη κοινωνία παραμένει πιεστικά εγκλωβισμένη στα σκληρά μέτρα και τις απαιτήσεις του «Μνημονίου 3», οι Έλληνες βουλευτές και δη οι υπουργοί της «πρώτης φοράς Αριστερά» τρώνε με… χρυσά κουτάλια.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων