Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται 1.666 προσλήψεις μονίμων στο ΕΣΥ και στον ΕΟΦ



Εκδόθηκε η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ - Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου
Ποδαρικό με προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων κάνει το 2017. Ειδικότερα εκδόθηκε η προκήρυξη 7Κ/2016 στο ΦΕΚ (14/30-12-2016, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την κάλυψη 1.666 μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ σε δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΦ.

Οι 1.661 θέσεις αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό, επιστημονικό, παραϊατρικό και λοιπό βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και οι υπόλοιπες πέντε θέσεις τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Από αυτές οι 124 θέσεις είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 700 Τεχνολογικής (ΤΕ), οι 494 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) και οι 348 υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (παράρτημα στ’) στον ιστότοπο www.asep.gr
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και λήγει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, αίτηση για την προκήρυξη 7Κ/2016, Τ.Θ. 14308, Αθήνα Τ.Κ. 11510. Στο φάκελο πρέπει να αναγράφεται η αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ) της θέσης την οποία διεκδικούν. Η προθεσμία αποστολής της λήγει με την πάροδο της 6ης Φεβρουαρίου.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το εθνικό τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Κλάδοι και ειδικότητες
Σύμφωνα με την προκήρυξη οι κλάδοι και οι ειδικότητες ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι οι εξής:
– Α’ κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 124 θέσεις κλάδων/ειδικοτήτων: Διαιτολόγων, Ιατρών Ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Φαρμακοποιών, Φυσικών-Ακτινοφυσικών Ιατρικής, Χημικών-Βιοχημικών, Χημικών-Βιοχημικών-Βιολόγων, Χημικών-Βιοχημικών-Βιολόγων (Βιολόγων), Ψυχολόγων.
– Β’ κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), 700 θέσεις κλάδων/ειδικοτήτων: Διατροφής, Επικεπτών-τριών Υγείας, Εργοθεραπευτών, Ιατρικών Εργαστηρίων, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπευτών, Μαιών-Μαιευτών, Νοσηλευτικής, Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, Τεχνολογικών Εφαρμογών Ειδικότητας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Τεχνολόγων Τροφίμων, Φυσικοθεραπείας.
– Γ’ κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), 494 θέσεις κλάδων/ειδικοτήτων: Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Βοηθών Νοσηλευτικής, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Βοηθών Φαρμακείου, Επιμελητών Ασθενών, Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.
– Δ’ κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), 348 θέσεις κλάδων/ειδικοτήτων: Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Βοηθών Θαλάμου, ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών, ειδικότητας Νεκροτόμων-Σαβανωτών, ειδικότητας Νεκροτόμων-Σαβανωτών-Αποτεφρωτών, ειδικότητας Νοσοκόμων, ειδικότητας Φυλάκων Ασθενών, ειδικότητας Επιμελητών, Εργατών, Προσωπικού Εστίασης ειδικότητας Τραπεζοκόμων, Προσωπικού Καθαριότητας ειδικοτήτων Καθαριστών-στριών, Πλυντών-Πλυντριών.
Στοχευμένες προσλήψεις
Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των γιατρών και 2.500 προσλήψεις εντός του Ιανουαρίου, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής των ασθενών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Μιλώντας στο Σκάι αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων, όπως νοσηλευτές, οι οποίοι θα προσληφθούν με 12μηνη σύμβαση και πλήρη δικαιώματα εντός του Φεβρουαρίου.
Μάλιστα εξήγησε ότι οι προσλήψεις θα είναι στοχευμένες, όπως γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία, και πρόσθεσε ότι αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει σε επίπεδο χειρουργείων.
«Πέρυσι προσλάβαμε 1.300 επικουρικούς γιατρούς και 3.500 προσωπικό γενικότερα για άμεσες ανάγκες», είπε ο κ. Ξανθός. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι «προφανώς δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συστήματος υγείας σήμερα, αλλά η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη».
Σύμφωνα με τον υπουργό γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης στην υγεία. Συγκεκριμένα η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ έχει αναστραφεί, με τις δαπάνες υγείας να ανέρχονται σε 5,1% του ΑΕΠ το 2016 από 4,7% του ΑΕΠ το 2014.
«Το ποσό είναι ανεπαρκές, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που έχει προκαλέσει η κρίση. Η ανάταξη του συστήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είπε: «Έχουμε καλές σχέσεις με τον κ. Πολάκη. Ο καθένας έχει την ιδιοσυγκρασία του, όλοι κρινόμαστε από τον τρόπο με τον οποίο ασκούμε το αξίωμά μας».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά ότι «όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει», ο κ. Ξανθός τις χαρακτήρισε απολύτως άστοχες, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα αξιοποίησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου