Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 7-1-2017



Το Σαββάτο 7 Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, σε όλη την χώρα, αλλά κυρίως στα κεντρικά, νότια και ανατολικά διαμερίσματα. Από την αρχή της ημέρας και έως το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά όλης της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Τρία λεπτά που "κόβουν την ανάσα"! Η κατάλευκη άγρια ομορφιά των Ανωγείων και του Ψηλορείτη από ψηλά! (vid)


Τρία λεπτά που κόβουν την ανάσα! Τρία λεπτά επιβλητικής ομορφιάς που καταδεικνύουν και την άλλη όψη των Ανωγείων και των βουνοκορφών του Ψηλορείτη. Οι λήψεις με drone έγιναν και πάλι με την επιμέλεια και την καλλιτεχνική ματιά του Νίκου Σαράντου, που δημιούργησε ένα video – πρεσβευτή της Κρήτης.

Η πληρωμή



Ένας φτωχός πεζοπόρος σταμάτησε το μεσημέρι στον ίσκιο ενός δέντρου για να ξεκουραστεί.  

Απέναντι, στην άλλη μεριά του δρόμου, υπήρχε ένας φούρνος και ο φούρναρης είχε απλώσει πάνω στον πάγκο μια σειρά από γλυκά που μόλις τα είχε βγάλει από τη φωτιά. 

Ο πεζοπόρος ένιωσε ξαφνικά την πείνα του να θεριεύει, καθώς οι μυρουδιές από τα φρεσκοψημένα ψωμιά και γλυκά χτύπησαν τη μύτη του. 

Ο θρήνος των γλάρων




Κάθε φορά που οι  γλάροι  κρώζουν, ακούγονται σα να θρηνούν. Τι θρηνούν άραγε; Πετούν πολλοί μαζί, οπότε μια παρέα την έχουν όσο να πεις. Μήπως  τους λείπει το ταίρι, το ερωτικό;

Χειμερινή κολύμβηση. Τα καλά που προσφέρει στην υγεία και τι πρέπει να προσέξουμε

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Tο κολύμπι είναι ένας τρόπος ζωής για όλες τις εποχές, για όλες τις ηλικίες. Κατά την κολύμβηση γυμνάζονται όλοι οι μύες του σώματός μας, αναπνέει όλο το σώμα και βοηθά πολύ στην βελτίωση και τη θωράκιση της υγείας. Με το κολύμπι έχουμε μεγαλύτερη επικοινωνία με τη φύση.

Ευρώ ή εθνική επιβίωση;



Του Νίκου Ιγγλέση 

Το 2002 ένα ξένο νόμισμα, το ευρώ, αντικατέστησε το εθνικό νόμισμα της χώρας μας, τη δραχμή. Αποκαλούμε το ευρώ ξένο νόμισμα γιατί αυτό δεν το εκδίδει η Ελλάδα, όπως γινόταν με τη δραχμή, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το ελληνικό κράτος, από το 2002, δεν έχει καμία εξουσία στο νόμισμα που κυκλοφορεί στη χώρα και δεν μπορεί να εκδίδει την ποσότητα του χρήματος που απαιτείται (ρευστότητα) για τη λειτουργία της οικονομίας, ούτε να καθορίζει τα επιτόκια και τη συναλλαγματική ισοτιμία του.

Περιουσιολόγιο: Τι θα πρέπει να καταχωρούμε και τι όχι

Σε έγγραφή απάντησή της η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου αναφέρει ότι στο περιουσιολόγιο του οποίου η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, θα περιλαμβάνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιρικών μεριδίων.

Αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ τα 130 δις € (απώλειες για συντάξεις-Ταμεία) σε περίοδο ειρήνης!

Ι. 50 δις € έχασαν οι συνταξιούχοι μας την περίοδο του Μνημονίου (2010-2016)

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΕΝΥΠΕΚΚ, που θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα, οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας κατά την περίοδο του Μνημονίου 2010-2016 απώλεσαν 50 και πλέον δις € από τις συντάξεις τους.

Μάθανε ότι εκδιδόμαστε ,πλακώσανε τώρα και οι Λατινοαμερικάνοι !!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΛΕΣΒΟΣ: ΑΠΟ 45 ΚΡΑΤΗ 788 ΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ !
Ενισχύθηκαν οι ροές από την Αφρική – Αφίξεις και από την Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Χιλή και τη Τζαμάϊκα – Άλλοι 1259 μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο

Παγκόσμοι πρωταθλητές στη δουλειά οι Έλληνες – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΑΣΑ


Παγκόσμοι πρωταθλητές στη δουλειά οι Έλληνες –  Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΑΣΑ

Πρωταθλητές στη δουλειά αναδεικνύονται οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΑΣΑ).
Σύμφωνα με τη βάση στατιστικών δεδομένων του διεθνούς οργανισμού, οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται κατά μέσο όρο 2.042 ώρες τον χρόνο, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί με 1.371.
Ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 1.790 ώρες.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Θεοφάνεια: Γιατί τα γιορτάζουμε στις 6 Ιανουαρίου;


θεοφάνεια

Τα Θεοφάνεια ή και Θεοφάνια, είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων).
Το όνομα Θεοφάνεια προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, η οποία συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα ή Εορτή των Φώτων.

Αγια Θεοφανεια

Αγία Θεοφάνεια


Βιογραφία
Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού. Η ιστορία της βάπτισης έχει ως εξής: Μετά από θεία εντολή ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκατέλειψε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό όπου κήρυττε και βάπτιζε.