Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 6-1-2017



Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου αναμένονται νεφώσεις με ποικίλα φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχοπτώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τη δυτική Κρήτη. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

9 τεχνικές για να θυμάστε όλα όσα διαβάζετε

woman-reading-istock-brauns 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποστηθίζεις ή να θυμάσαι αυτά που μελετάς/ διαβάζεις;

Το ζήτημα της απομνημόνευσης είναι κάτι που προβληματίζει και ενίοτε ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, από φοιτητές που θέλουν να αποστηθίσουν κάποιο μάθημα μέχρι απλούς αναγνώστες που διαβάζουν κάτι και δυσκολεύονται αργότερα να το ανακαλέσουν στη μνήμη τους.

Τι λέει το μήκος των δαχτύλων σας για την προσωπικότητά σας;



Είναι το μήκος των δακτύλων μας μια αντανάκλαση του εαυτού μας;

Υπάρχουν τρεις τύποι:

1) Παράμεσος μεγαλύτερος από το Δείκτη 

Η γλώσσα του λύκου (εξαιρετικό!)





Ο λύκος και το αρνί βρεθήκανε στην ίδια όχθη να πίνουν νερό. Πιο ψηλά στο ποτάμι στεκόταν ο λύκος, πιο κάτω το αρνί. Πεινασμένος ο λύκος έψαχνε αφορμή για να ριχτεί στο αρνί.
«Γιατί», του είπε, «μου θόλωσες το νερό;»
«Με συγχωρείς, λύκε», είπε το αρνί, «αλλά πώς μπορεί να σου θόλωσα το νερό; Εσύ είσαι πιο πάνω και το δικό σου νερό έρχεται σε μένα, όχι το αντίθετο».
Ο λύκος δεν μπορούσε να το αντικρούσει. Αλλά πήγε πιο κοντά.

Σύνταξη: Εως και 10 χρόνια νωρίτερα για ασφαλισμένους του ΙΚΑ -Παραδείγματα

Εξοδο με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη ως και 10 χρόνια νωρίτερα κατοχυρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, καθώς με την αναγνώριση πλασματικών ετών κλειδώνουν όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ξεκινούν από 56,6 ετών για μειωμένη και από 58 ή 59,6 ετών για πλήρη σύνταξη.

Γιατί ΠΕΘΑΝΕ η [πρώην] μεσαία τάξη - Το μεγάλο της λάθος

Του Αγη Βερούτη

Η [πρώην] μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της Ελλάδας απέτυχε [φευ] να αποκτήσει ταξική συνείδηση στις δεκαετίες '70-'90, και γέμιζε με τις ψήφους της 40 χρόνια την Βουλή με κρατικοδίαιτους, δημόσιους υπάλληλους καθηγητάδες, συντεχνιακούς δικηγόρους, παρτάκηδες θηρευτές της συνδικαλιστές, και προσφάτως έναν από τους μηχανικούς που αγόρασαν το πτυχίο τους μέσω Βουλγαρίας ["στροφή 360 μοιρών" και άλλα αναρίθμητα αναλφάβητα, αγεωμέτρητα, και αμόρφωτα].

Μέλος ΜΚΟ έκανε κατάληψη σε μονοκατοικία που… ανακαινιζόταν στη Άνω Πόλη!



Κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα αυτιά τους και τα μάτια τους οι ιδιοκτήτες μιας μονοκατοικίας στην Άνω Πόλη, την οποία ανακαίνιζαν αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… Ολλανδό.
Ένας 31χρονος, μέλος ΜΚΟ και προερχόμενος από τη «χώρα της τουλίπας» αποφάσισε να καταλάβει το εν λόγω οίκημα το οποίο κατά την προσωπική του άποψη ήταν  έρημο και μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον ίδιο.

Μέλος ΜΚΟ έκανε κατάληψη σε μονοκατοικία που… ανακαινιζόταν


Μέλος ΜΚΟ έκανε κατάληψη σε μονοκατοικία που… ανακαινιζόταν

Κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα αυτιά τους και τα μάτια τους οι ιδιοκτήτες μιας μονοκατοικίας στην Άνω Πόλη, την οποία ανακαίνιζαν αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… Ολλανδό.
Ένας 31χρονος, μέλος ΜΚΟ και προερχόμενος από τη «χώρα της τουλίπας» αποφάσισε να καταλάβει το εν λόγω οίκημα το οποίο κατά την προσωπική του άποψη ήταν έρημο και μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον ίδιο.

Έφοδος της Αστνομίας Οικονομικού Εγκλήματος στη Novartis - Θα βρουν τους υπουργούς που λαδώνονταν;

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//F355053FDD1585D35D682B86CEEE8549.jpg

Έφοδο στα γραφεία της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στην Ελλάδα παργματοποίησαν οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την Πρωτοχρονιά ύστερα από δημοσιεύματα για έρευνα των αμερικανικών αρχών. Αναφέρονταν σε κατάθεση που έδωσαν έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και έκαναν λόγο για καταγγελίες για μίζες σε πολιτικά πρόσωπα και χειραγώγηση τιμών των φαρμάκων στην Ελλάδα.

Υποχρεωμένα όλα τα μαγαζιά να δέχονται κάρτα από 1 Φεβρουαρίου

Υποχρεωτική είναι η αποδοχή πλαστικού χρήματος από 1η Φεβρουαρίου για όλα τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ν.4446/2016 (Φ.Ε.Κ. Α’ 240/22.12.2016). Το υπουργείο Οικονομικών και η Α.Α.Δ.Ε. (όπως μετονομάστηκε η Γ.Γ.Δ.Ε. από 1.1.2017) θα λαμβάνουν από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών τα πλήρη στοιχεία από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των επιχειρήσεων.

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως

Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των γυαλιών οράσεως έπειτα από σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα γίνονται δεκτές μόνο οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις ενώ θα αποζημιώνονται μόνο όσοι οπτικοί έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/1/2017