Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 5-1-2017



Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το μεσημέρι, αναμένονται νεφώσεις που στα βόρεια, στα δυτικά, και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο θα είναι περισσότερες. Στις περιοχές αυτές θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγοι όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στον νότιο Αιγαίο. Από το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

«Εθνικό Προσκλητήριο» από τον …Στρατηγό Φράγκο!

%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%83-%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83
«Λίγοι Έλληνες δύνανται να πετύχουν πολλά….ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ δύνανται να πετύχουν τα πάντα!!!!»
Ελληνίδες και Έλληνες,
Το Κοινό των Απανταχού Ελλήνων έκανε το πρώτο βήμα για να συνενωθούμε πλέον ως ένα ενιαίο έθνος και να μην ξεχωρίζουν οι Έλληνες, που κατοικούν στην Ελλάδα από αυτούς, που κατοικούν στο εξωτερικό.

Κατέθεσαν τροπολογία για να σβήσουν όλα τα πρόστιμα και τα χρέη υποψήφιων βουλευτών και δημοτικών συμβούλων!

Τους αξίζει ξεφτίλισμα…

Τριανταέξι (!) τροπολογίες -18 υπουργικές και 18 βουλευτικές – κατατέθηκαν σε ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος σήμερα στη Βουλή, τελευταία ημέρα νομοθέτησης πριν το κλείσιμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Auroville: Μία πόλη στα πρότυπα της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Αυτό ήταν το κράτος πρόνοιας στην Αρχαία Ελλάδα.


Ασφάλιση, αλληλεγγύη, κράτος πρόνοιας κι όλα τα σχετικά περνούν δύσκολες μέρες. Το ζήτημα των νεόπτωχων, των σχετικά ή απόλυτα φτωχών, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Φτάσαμε στο σημείο η παροχή γευμάτων αυτές τις γιορταστικές μέρες σε άστεγους, άπορους, ανήμπορους, περιθωριακούς τύπους από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς να θεωρείται πράξη υψίστης σύγχρονης προσφοράς. Πρόκειται περί αυταπάτης...

Τα πάντα για το αφορολόγητο με "πλαστικό" χρήμα -Ποιοι εξαιρούνται -Τα πρόστιμα -Οι αποδείξεις -Τα ιατρικά έξοδα -Η λοταρία

Αλλάζει η καθημερινότητα μας από το νέο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα που ισχύει από χθες πρώτη μέρα του χρόνου και χρειάζεται προσοχή για να μην τις… πληρώσουμε ακριβά.

Από την 1η Ιανουαρίου η χρήση του αφορολόγητου θα επιτυγχάνεται μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές για το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων, μπαίνει τέλος στις συναλλαγές με μετρητά για ποσά άνω των 500 ευρώ,

Αυτές είναι οι εθνικότητες των 1.259 "μεταναστών" που πέρασαν στα νησιά του Β. Αιγαίου τον Δεκέμβριο! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;


Συνολικά 1.259 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τις απέναντι μικρασιατικές- τουρκικές ακτές τον περασμένο Δεκέμβριο. Από αυτούς μόλις 52 πέρασαν στη Σάμο, 419 πέρασαν στη Χίο και 788 πέρασαν στη Λέσβο.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΟΑΕΔ 500€: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, ποιοι το δικαιούνται


8ef196c160b21f90ea207aa3c0d66e89-1

Σύμφωνα με τον γ.γ. Πρόνοιας Δ. Καρέλλας, στόχος είναι να λειτουργήσει η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μεταξύ 15ης και 20ης Ιανουαρίου.
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα keaprogram.gr για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Καιρός Θεσσαλονίκη: Απίστευτο – Δείτε πόσο θα πέσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες


759449-kairos-thessaloniki.jpg

Καιρός για νέο χιονιά –Σε κλοιό χιονιά ξανά η χώρα – Δριμύ ψύχος θα «σκεπάσει» τις περισσότερες περιοχές – Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για την πιο ψυχρή εισβολή των τελευταίων ετών – Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Αυτόνομη θέρμανση χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας -Πέρασε τροπολογία στη Βουλή

Οριστικό τέλος στις... ατελείωτες «διαμάχες» μεταξύ των ιδιοκτητών πολυκατοικιών βάζει ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή και πλέον επιτρέπεται η τοποθέτηση αυτόνομων μονάδων θέρμανσης σε πολυκατοικίες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Πανελλαδικές 2017: Οι αλλαγές στα επιστημονικά πεδία. Πως θα υπολογίζονται τα μόρια



Πέντε μήνες “γεμάτους” έχουν μπροστά τους οι μαθητές για να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές του 2017. Φέτος οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, με πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη να θεωρείται η 6η Ιουνίου. Ωστόσο, τα μαθήματα θα τελειώσουν τέλη Μαΐου και οι μαθητές θα έχουν περίπου δέκα μέρες στη διάθεση τους για να προετοιμαστούν.

Θεσσαλονίκη: Στις 9 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις



Προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα του νομού Θεσσαλονίκης -Έως τέλος Φεβρουαρίου διαρκεί η εκπτωτική περίοδος
Προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων (15 Ιανουαρίου), οι καταστηματάρχες του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στο διάστημα 9/1 με 28/2 θα πωλούν τα προϊόντα τους σε μειωμένες τιμές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/1/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων