Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Καιρός Θεσσαλονίκη: Απίστευτο – Δείτε πόσο θα πέσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες


759449-kairos-thessaloniki.jpg

Καιρός για νέο χιονιά –Σε κλοιό χιονιά ξανά η χώρα – Δριμύ ψύχος θα «σκεπάσει» τις περισσότερες περιοχές – Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για την πιο ψυχρή εισβολή των τελευταίων ετών – Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/2017), αρχικά με την εκδήλωση βροχόπτωσης και στη συνέχεια με χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας, τα φαινόμενα του χιονιά θα σταματήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα ρίξουν κατακόρυφα τη θερμοκρασία.
«Μάλιστα, φαίνεται από τα Θεοφάνια και μετά να έχουμε μια πολύ δραματική πτώση της θερμοκρασίας σε αρνητικές τιμές που μπορεί να φτάσουν για τη Θεσσαλονίκη τους -5 με -8 βαθμούς Κελσίου για τις επόμενες μέρες μέχρι και την 8η Ιανουαρίου», επισημαίνει ο κ. Καρακώστας.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι είναι αρκετά νωρίς για να δοθεί μια ακριβέστατη πρόγνωση σχετικά με την ένταση των καιρικών φαινομένων και σημειώνει ότι πιο ασφαλείς προβλέψεις θα μπορούν να γίνουν την Πέμπτη. Παράλληλα, τονίζει ότι οι παραπάνω εκτιμήσεις βασίζονται σε μετεωρολογικά μοντέλα και «γενικώς τα μετεωρολογικά μοντέλα έχουν μια τάση να επιδεινώνουν τον καιρό σε συνάρτηση με το χρόνο». Διατυπώνει, άλλωστε, την προσωπική του άποψη ότι δεν θα είναι τόσο πολύ κρύα η ατμόσφαιρα όσο εκτιμούν τα εν λόγω μοντέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου