Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Χαμός με την παρατήρηση καθηγήτριας σε μαθήτρια – Οι λέξεις που έφεραν κατάληψη!

Η καθηγήτρια πλησίασε τη μαθήτρια και το μάθημα τινάχτηκε στον αέρα. Επιβεβαιώθηκε το πρωτοφανές συμβάν...

Άγριο bullying όχι από κάποιον συμμαθητή της, αλλά από την ίδια την καθηγήτριά της, δέχτηκε μαθήτρια που ζει σε σπίτι του «¨Χαμόγελου του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη. Η 14χρονη ένιωσε τα πόδια της να «κόβονται» μέσα στην τάξη, με τα μάτια της να γεμίζουν δάκρυα.


Αιτία η φιλόλογος που της είπε απαξιωτικά ενώπιον όλης της τάξης, ότι τα παιδιά του «Χαμόγελου» δεν πρέπει να μιλούν. Η στάση της εκπαιδευτικού που θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό της, προκάλεσε την έκρηξη των μαθητών οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη.
Τα λόγια της καθηγήτριας

Το περιστατικό έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Η έφηβη που πηγαίνει στη Β’Γυμνασίου φιλοξενείται σε σπίτι της οργάνωσης καθώς στα λίγα χρόνια της ζωής της, έχει βιώσει την έλλειψη οικογενειακής θαλπωρής. Πριν από λίγες μέρες η καρδιά της «ράγισε» μέσα στην τάξη. Το λάθος που έκανε; Ότι κάτι ψιθύρισε στη διπλανή της. Τότε η καθηγήτρια την πλησίασε, στάθηκε από πάνω της και της είπε με ειρωνικό και ταυτόχρονα υποτιμιτικό ύφος. «Εσείς στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν μιλάτε. Μη νομίζεις ότι μπορείς να μιλάς μέσα στην τάξη»

Η 14χρονη, που δεν έχει μητέρα, ξέσπασε σε κλάματα μέσα στην τάξη. Πολλοί από τους υπόλοιπους μαθητές αποφάσισαν να αντιδράσουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso πήγαν και κατήγγειλαν στη διευθύντρια το περιστατικό, ενώ αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη.
Επιβεβαίωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε το περιστατικό. «Δυστυχώς είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που συμβαίνουν. Υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που ξεχωρίζουν κάποια παιδιά, τα υποβιβάζουν και τα προσβάλουν. Στην περίπτωση αυτή με δική μας παρέμβαση, το θέμα το χειρίστηκε καλά η διευθύντρια του σχολείου και η καθηγήτρια ζήτησε συγγνώμη από τη μικρή». Εξέφρασε τη χαρά του που οι συμμαθητές της 14χρονης στάθηκαν στο πλευρό της.

«Αν και είναι τιμή όσων παιδιών μεγαλώνουν στο Χαμόγελο, δεν είναι ωραίο να τα στιγματίζεις. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι για εκπαιδευτικοί», ανέφερε.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου