Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ημέρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας



Στις   8 Νοεμβρίου, γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Γιορτάζουν τα ελληνικά φτερά, οι φύλακες του εναέριου χώρου μας, οι πιλότοι που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με την τουρκική επιθετικότητα.

Πέρασαν δεκαετίες από την στιγμή εκείνη του Φεβρουαρίου του 1912, οπότε και έγινε η πρώτη στρατιωτική πτήση στην πατρίδα μας, με πιλότο τον Εμμανουήλ Αργυρόπουλο. Από τότε μέχρι σήμερα η Αεροπορία μας, έδωσε και αυτή ονόματα στο Πάνθεον των ηρώων αυτού του τόπου. Μωραϊτίνης, Μουτούσης, Καμπέρος.



 Στον πόλεμο του 40 ο Μητραλέξης, ο αποκαλούμενος και Έλληνας Καμικάζι. Στην Κύπρο το 1974 ο γενναίος Σκαμπαρδώνης. Και αργότερα οι Σιαλμάς και Ηλιάκης. Κοντά τους και τα γεράκια των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός. Πάντοτε οι αεροπόροι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του εθνικού μας εναέριου χώρου.

Σε μία περίοδο που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και που η επιθετικότητα των Τούρκων έχει φτάσει στο απροχώρητο, η ύπαρξη μίας σύγχρονης και ισχυρής Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια όλων των Ελλήνων. Αποτελεί εκτός από αποτρεπτικό παράγοντα και ταυτόχρονα ισχυρό εφόδιο σε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Η Πολεμική μας Αεροπορία θεωρείται από τις τρεις καλύτερες στον κόσμο. Γιατί εκτός όλων των άλλων οι πιλότοι της εμπλέκονται σε αναχαιτίσεις και επεισόδια σχεδόν καθημερινά.

 Σε μία εποχή που οι αξίες δοκιμάζονται και πρότυπα καταρρέουν, σε μία εποχή που κυριαρχεί ο καταναλωτισμός, ο ισοπεδωτισμός των πάντων και οι νεοταξικές λογικές, δεν πρέπει να προβάλλονται πρότυπα ηρωικά, πρότυπα καθημερινών ανθρώπων, που όμως είναι ήρωες.

Δεν έχει σημασία αν δεν γίνεται επισήμως πόλεμος. Για όλο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας , πόλεμος είναι η κάθε ημέρα. Είναι ήρωες γιατί διεξάγουν έναν καθημερινό αγώνα για την υπερηφάνεια αυτού του τόπου. Έναν αγώνα στον οποίον έχουν την ικανότητα να υποτάξουν τα όποια συναισθήματα τους σε εντολές που λαμβάνουν από τις εκάστοτε ηγεσίες.

Γιατί θέλει πραγματικά τεράστιο ψυχικό απόθεμα να μην προχωρήσει κάποιος σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους. Θέλει τεράστια ψυχική δύναμη. Την οποία οι πιλότοι μας την έχουν.
.
Χαιρετούμε τους πιλότους μας. Τους δηλώνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και ειδικά η νεολαία μας είναι μαζί τους.

Ευχόμαστε  χρόνια πολλά σε όλους τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντας και καλή δύναμη σε όλους μας.

                                                                                                             
                                                                                    Σμχος(Ο) ε.α.   Βασίλειος Διαμαντίδης
                                                                                              Α Αντιπρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ

http://thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου