Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Κροκόδειλος μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη

Φύγε τώρα για να δεις ...Έλληνα κροκόδειλο μόλις μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Βύρωνας ο κροκόδειλος σε περιμένει στη Βυρώνεια...
Μόλις μία ώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το δεύτερο χωριό όπου θα πρέπει σίγουρα να κάνεις στάση κατά τη διάρκεια της εκδρομής, καθώς στο Δημοτικό Ενυδρείο της θα βρεις κάτι παραπάνω από ό,τι γνώριζες μέχρι στιγμής. Ο κροκόδειλος με το όνομα «Βύρωνας» με μήκος 1,80 μέτρα «σουλατσάρει» ανενόχλητος μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή ενυδρεία και μπορείς να τον δεις από απόσταση μισού μέτρου!

Το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας (το δεύτερο σε όλη την Ελλάδα μετά το αντίστοιχο της Ρόδου) είναι ενυδρείο γλυκού νερού και στεγάζεται σε παλιές αποθήκες του ΟΣΕ, δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Στο γυναικείο Αγιο Όρος
 Πριν τη Βυρώνεια, θα βρεις το Ακριτοχώρι και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, ένα μοναστήρι που αξίζει να επισκεφθείς, καθώς η αισθητική του προσομοιάζει σε αυτή του Αγίου Όρους. Η διαφορά του είναι ότι σε αυτό το μοναστήρι επιτρέπονται μόνο γυναίκες, καθιστώντας το έτσι σαν «αντίπαλον δέος» της μεγαλύτερης μοναστικής κοινότητας της Ελλάδας. Το μοναστήρι τηρεί το αγιορείτικο λατρευτικό τυπικό, χωρίς να κλείνει την πόρτα στη χαρά της ζωής, πράγμα που αποτυπώνεται στα χαμόγελα των επισκεπτριών του. Την κατανυκτική ατμόσφαιρα του μοναστηριού θα ακολουθήσει η ψυχική ανάταση που θα σου προσφέρει το τοπίο στη μικρή τεχνητή λιμνούλα με τις κερασιές που βρίσκεται μόλις 5 λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο. Τα κιόσκια που έχουν στηθεί εκεί είναι ιδανικά για να κάνεις ένα υπέροχο υπαίθριο πικνίκ με απίστευτη θέα στην Κερκίνη!


Ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη με διαδρομή σε χωματόδρομο
Φεύγοντας, κι αφού έχεις πάρει μια γερή δόση… wildlife, θα πάρεις το δρόμο για τη γέφυρα του Στρυμόνα, όπου θα δεις τα νεροβούβαλα να βόσκουν στις όχθες του ποταμού, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο. Η θέα, διασχίζοντας τη γέφυρα, είναι άκρως εντυπωσιακή. Ο δρόμο θα σε φέρει στο Μεγαλοχώρι, όπου θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα αντέξεις μισή ώρα σκληρού χωματόδρομου δίπλα στη λίμνη. Η διαδρομή αξίζει και με το παραπάνω αφού, καθώς οι πελεκάνοι και νανόχηνες που «κάνουν πάρτι», ειδικά αυτή την εποχή, φτιάχνουν εικόνες που θα θυμάσαι για καιρό. Προτείνουμε να αφήσεις το χωματόδρομο λίγο έξω από το Λιμνοχώρι, καθώς η ώρα θα έχει πια περάσει και πιθανώς να έχεις κουραστεί.

Βαρκάδα και ιππασία με ένα 20άρικο

Η εκδρομή σου σε μια λίμνη δε μπορεί να μην περιλαμβάνει βαρκάδα! Πράγματι, η βαρκάδα στην Κερκίνη είναι κάτι που επιβάλλεται να κάνεις, για την ηρεμία και τη χαλάρωση που προσφέρει το νερό. Σημείωσε ότι, αν είσαι με μεγάλη παρέα, μπορείτε να νοικιάσετε ολόκληρη τη βάρκα (40 ευρώ) και να κάνετε incognito τη δική σας μίνι κρουαζιέρα στη λίμνη. Διαφορετικά, το κόστος της βόλτας είναι 7.50 ευρώ το άτομο. Οι εναλλακτικές δραστηριότητες, πάντως, δεν θα τελειώσουν εδώ, αφού θα συνεχίσεις με ιππασία δίπλα στη λίμνη με κάποιο από τα πανέμορφα άλογα που διαθέτουν οι ντόπιοι. Η βόλτα σου μπορεί να είναι απλά γύρω από τη λίμνη ή να συνεχίζεις τη διαδρομή μέχρι ψηλά στο βουνό για να δεις την απαράμιλλη θέα, ιππεύοντας συνολικά για 2 ώρες.
http://thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου