Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Κατάργηση διοδίων και συσκευές... "big brother" σε όλα τα οχήματα εξήγγειλε ο Σπίρτζης!

Την κατάργηση των σταθμών διοδίων προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.


Ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στον Ant1, έδωσε το στίγμα για το τι θα ισχύσει με το νέο σύστημα πληρωμής και χρέωσης των διοδίων στις εθνικές οδούς και περιγράφοντας το πώς θα λειτουργήσει, είπε ότι, «θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε»...



Εξηγώντας, τον τρόπο πληρωμής, ανέφερε ότι η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

Όπως είπε, το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.

«Τα διόδια θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση», είπε ο Χ. Σπίρτζης και προσδιορίζοντας χρονικά την αλλαγή αυτήν, σημείωσε πως «μέχρι το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία».

Το σύστημα, εξήγησε, θα ισχύσει σε όλες τις Εθνικές Οδούς, όμως για την Αττική Οδό θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «οι τιμές των διοδίων δε θα αλλάξουν».

Με λίγα λόγια ένα κεντρικό σύστημα διαχείρησης θα καταγράφει όλες τις κινήσεις των οχημάτων -και κατ'επέκταση των πολιτών που τα χρησιμοποιούν- ώστε στη συνέχεια να γίνεται η ανάλογη χρέωση.
Κατά πόσο θα επιβληθεί ένα τέτοιο σύστημα καταγραφής τύπου "big brother" σε όλα τα οχήματα ατό απ΄την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη μένει να φανεί στην πράξη..
Εκτίμησή μας πως δεν πρόκειται παρά για άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα -άνευ ουσίας -απ΄την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

https://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου