Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 5-11-2017



Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες, περιμένουμε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017. Ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας ενδέχεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στη Βόρεια Κρήτη και προς το βράδυ στα νησιά του Νοτίου Ιονίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινές τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 19 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου 11 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 19, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς, στις Σποράδες από 10 έως 15 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες σε δυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε ξεπεράσουν τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς, αλλά περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου