Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ο ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς στηρίζει την αναφορά του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος προς την ΕΕ

Τα γραφεία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος επισκέφτηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος» Νότης Μαριάς. Ο πρόεδρος Χαράλαμπος Περβανάς και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Συλλόγου ενημέρωσαν τον κ. Μαριά για τις αναφορές που απηύθυναν προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για την προστασία των δανειοληπτών. 
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρα από τα "κόκκινα" δάνεια και τις ενέργειες του Συλλόγου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις κοινοτικές οδηγίες που αφορούν τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών. «Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους. Στην Ελλάδα υπάρχει μια σειρά από νόμους που παραβιάζονται και δεν είναι εναρμονισμένοι με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο κ. Περβανάς, επισημαίνοντας ότι ο Σύλλογος έχει καταγγείλει τις παράνομες πρακτικές των τραπεζών με αναφορά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έγινε παραδεκτή τον Σεπτέμβριο του 2014 και κρατήθηκε "ανοικτή" με παρέμβαση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.
«Στηρίζουμε τους δανειολήπτες», τόνισε ο κ. Μαριάς και δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει άμεσα, προκειμένου το θέμα να εξεταστεί και να επανέλθει σε συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε., όπου αναμένεται να εξεταστούν οι καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών τον ερχόμενο Ιανουάριο. «Η λύση για τα "κόκκινα" δάνεια θα είναι πολιτική. Δεν πιστεύω σε νομική λύση» επισήμανε ο Ν. Μαριάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου