Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Οι δήμοι ζητούν 6.667 μόνιμους υπαλλήλους με ...σφραγίδα Σκουρλέτη





Ο διαγωνισμός θα προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ


Την πρόσληψη 6.667 εργαζομένων ζητούν οι δήμοι για να καλύψουν τις ανάγκες τους στην καθαριότητα και σε άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες τους. 



Τόσα είναι τα αιτήματα για μόνιμο προσωπικό τα οποία έχουν κατατεθεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο τους παρείχε τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τις οργανικές, υπηρεσιακές τους ανάγκες . Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης επέλεξε να δρομολογήσει μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα, επιδιώκοντας να εξομαλυνθεί η κατάσταση, ύστερα από την εμπλοκή που υπήρξε με την εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα. Επιχειρείται μέσω προκήρυξης για μόνιμες θέσεις, να σταματήσει η στρέβλωση με το καθεστώς συμβάσεων ...ομηρείας και οι παρατασιούχοι να μπορέσουν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για πρόσληψη τους ως μόνιμου προσωπικού.

Η πλειονότητα των δήμων έστειλε τα αιτήματα για την κάλυψη των αναγκών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους -αφορούν υποβολή αιτημάτων πλήρωσης υφιστάμενων ήδη, κενών θέσεων στις υπηρεσίες αυτές είτε πρόβλεψης νέων θέσεων με τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας τους. Ζητούν οδηγούς απορριμματοφόρων, εργάτες καθαριότητας, χειριστές μηχανημάτων, ηλεκτρολόγους, τεχνίτες, εργάτες συνοδούς απορριμματοφόρων, κ.λ.π. 

Τον περασμένο Ιούνιο, επισημαινόταν από το υπουργείο Εσωτερικών ότι προχωρούν άμεσα 2.500 μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα και ανεμένετο η αποστολή επιπρόσθετων αιτημάτων από τους Δήμους ώστε να μην υπάρχουν κενά. Ετσι, ύστερα από έγκριση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τα συνολικά 6.667 αιτήματα συγκεντρώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ιστοσελίδες epoli.gr και aftodioikisi.gr , και αυτό με τη σειρά του τα απέστειλε προς επικύρωση στο γραφείο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρίας Ολγας Γεροβασίλη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Χουλιαράκη.

Οταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγκρίσεων και επικύρωσης, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός με ορισμένο αριθμό μόνιμων θέσεων για ανταποδοτικού χαρακτήρα εργασίες ώστε , μεταξύ άλλων, και οι συμβασιούχοι απο παραταση που υπηρετούν σήμερα να μπορέσουν να καταθέσουν να διεκδικήσουν θέση μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση τα δικαιολογητικά τα οποία θα καθοριστούν από τον ΑΣΕΠ. 

Ολα αυτά βέβαια θα πάρουν χρόνο ενώ η προκήρυξη μέρους των θεσεων με βάση τα αιτηματα των δήμων υπολογίζεται ότι θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του 2017. Οπως επισημαίνεται από το ηγετικό επιτελείο του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, το κόστος για την κάλυψη των θέσεων αυτών δεν επιβαρρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, μια και πρόκειται για προσωπικό στο πεδίο ανταποδοτικών υπηρεσιών.

https://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου