Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Προθεσμία 14 ημερών για όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα


undefined

Προθεσμία 14 ημερών έχουν όσοι επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με την εφορία και να αποκαλύψουν οικειοθελώς αδήλωτα εισοδήματα, μικρά ή μεγάλα. Οσοι το πράξουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα τύχουν σημαντικών εκπτώσεων, ενώ από την ανωτέρω ημερομηνία και μετά τα πρόστιμα φτάνουν μέχρι και το 120%.

Μέχρι στιγμής περίπου 70.000-75.000 φορολογούμενοι έχουν περάσει την πόρτα της εφορίας και αποκάλυψαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ύψους περίπου 400 εκατ. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου το 80% των φορολογουμένων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση, κλήθηκε από την εφορία να δώσει εξηγήσεις, καθώς από τον έλεγχο που έγινε στις λίστες και στα εμβάσματα διαπιστώθηκε αναντιστοιχία δηλωθέντων και περιουσιακών στοιχείων.
Επίσης, χρήση της διάταξης έκαναν και οι φορολογούμενοι στους οποίους είχε προσδιοριστεί φόρος με βάση τα ευρήματα του ελέγχου, καθώς και φορολογούμενοι που ήθελαν να τακτοποιήσουν λάθη του παρελθόντος (μικρές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις τους). Οσοι λοιπόν έσπευσαν στην εφορία το έπραξαν για να πληρώσουν λιγότερους φόρους σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα. Πάντως, το ποσό που έχει εισπραχθεί κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και ξεπερνάει τις προσδοκίες της φορολογικής διοίκησης, που υπολόγιζε λιγότερα έσοδα και συγκεκριμένα περί τα 200 εκατ. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της
Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:
1. Στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί 70.000-75.000 φορολογούμενοι.
2. Το ποσό που έχουν «αποκαλύψει»-αποδεχθεί ανέρχεται περίπου στα 4 δισ. ευρώ.
3. Τα ποσά που αποκαλύπτονται κυμαίνονται από 100.000 έως 300.000 ευρώ.
Οσοι ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να πληρώσουν τον φόρο που προκύπτει σε 30 ημέρες ή, διαφορετικά, να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου