Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Η Χαλκιδική στον Guardian – Αμμουλιανή, στα 20 νησιά «κρυμμένοι θησαυροί»! (ΦΩΤΟ)



Ύμνοι και της Guardian για την Αμμουλιανή της Χαλκιδικής. Μετά το ολλανδικό National Geographic(δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) το αγαπημένο – και κοντινό μας – νησί γοητεύει και τη μεγάλη βρετανική εφημερίδα που το κατατάσσει τρίτο στα 20 ελληνικά νησιά «κρυμμένους θησαυρούς»!
Όπως αναφέρει ο Guardian, η Χαλκιδική βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πόδια της Χαλκιδικής, έχει αμμώδεις παραλίες και είναι μία ευχάριστη ανακούφιση από τα μεγάλα resortπου κυριαρχούν στη Χαλκιδική. Οι πιο πολλοί επισκέπτες είναι Έλληνες εξ ου και η Αμμουλιανή εξακολουθεί να έχει μία πολύ αυθεντική ατμόσφαιρα.

 Στις προστάσεις του Guardian βρίσκονται οι βόλτες με τα καραβάκια προς τον Άθω, αλλά και η ψαροταβέρνα Τζανής και το κάμπινγκ Αλικές.
Συνολικά, ο Guardian υπογραμμίζει πως οι περισσότεροι ξένοι ταξιδιώτες επισκέπτονται τα πιο «διάσημα» νησιά, αγνοώντας αυτά που θέλουν λίγη περισσότερη έρευνα.  Και σημειώνει πως «μόλις ο μελλοντικός επισκέπτης τα ανακαλύψει, συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για μικρούς επίγειους παραδείσους».
Ας δούμε ολόκληρη τη λίστα του Guardian με τα 20 αγαπημένα «άγνωστα» ελληνικά νησιά, που μένουν μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας», αλλά εντυπωσιάζουν με τα έντονα χρώματά τους και το εξαιρετικό φαγητό.
1. Λήμνος
2. Ικαρία
3. Αμμουλιανή
4. Μεγανήσι
5. Αντίπαρος
6. Κύθνος
7. Σέριφος
8. Σίφνος
9. Φολέγανδρος
10. Αμοργός
11. Κουφονήσια
12. Σχοινούσα
13. Τήλος
14. Χάλκη
15. Πάτμος
16. Κάρπαθος
17. Τέλενδος
18. Λειψοί
19. Λέρος
20. Αγκίστρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου