Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πρώην πρόεδρος ΣτΕ για επιθέσεις προς τη Δικαιοσύνη: Ζούμε σε «καθεστώς στυγνής δικτατορίας»

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει «θεσμικά κατάπτυστους» όσους ασχημονούν και υβρίζουν τη  Δικαιοσύνη - «Διεθνής πρωτοτυπία» η  παντελής σιωπή  των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στις ύβρεις που δέχεται η Δικαιοσύνη
Δεν είναι μόνον «νομικά άσχετοι, είναι και «θεσμικά κατάπτυστοι» όλοι αυτοί οι οποίοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη,

τονίζει σε μία σκληρότατη δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ενώ   επισημαίνει ότι ζούμε σε «καθεστώς στυγνής δικτατορίας».

Δεν παραλείπει ο κ. Παναγιωτόπουλος να χαρακτηρίζει «διεθνή πρωτοτυπία» την  παντελή σιωπή  των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας στις ύβρεις που δέχεται η σύσσωμη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την δήλωση του αυτή, καλεί του δικαστές να γυρίσουν την πλάτη τους στους υβριστές και να συνεχίσουν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους.

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επισημαίνει κατ΄ αρχάς ότι «αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία  το γεγονός ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης εκτοξεύοντο ασχημίες και ύβρεις, η δε υπηρεσιακή ηγεσία των Ελληνικών δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή».

Κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος,  «τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν «μονοπάτια», προκειμένου να παραβιάσουν απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος, «γράφουν μαντινάδες, για να λοιδορήσουν δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους, εκτός από τυφλούς, αποκαλούν και κωφούς, απαρνούμενοι, με τον τρόπο αυτόν, «την ίδια τους την μάνα και το πατρικό τους σπίτι» μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν». Έτσι λοιπόν, τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος «καταρρακώνονται πλήρως οι θεσμοί και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι «μετά από 40 χρόνια πραγματικής δικαστικής υπηρεσίας δικαιούμαι νομίζω να απευθύνω προς τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς την ευχήν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, όλοι αυτοί δεν είναι μόνον νομικά άσχετοι, είναι και θεσμικά κατάπτυστοι».

Κλείνοντας την δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ σημειώνει ότι «οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί μόνο με την στάση αυτή θα δώσουν την ελπίδα ότι στην Πατρίδα μας θα λειτουργήσουν οι Δημοκρατικοί θεσμοί».

http://thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου