Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Στην κυκλοφορία για του Αγίου Πνεύματος ο δρόμος Μουδανιά-Ποτίδαια



Τα τελευταία 900 μέτρα πριν τη γέφυρα της Ποτίδαιας που ακόμη δεν έχουν καν δημοπρατηθεί αναμένεται να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες εκδρομέων και φέτος
Την Παρασκευή παραδίδεται στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου Μουδανίων – Ποτίδαιας Χαλκιδικής, μήκους τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, μέχρι το σημείο που βρίσκεται 900 μέτρα πριν από τη γέφυρα της Ποτίδαιας. Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος τόνισε ότι έγιναν προσπάθειες να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί προς χρήση πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ώστε να διευκολυνθούν όσοι μετακινηθούν προς και από τη Χαλκιδική.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο κομμάτι των 900 μέτρων, ο κ. Αντωνούδης είπε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η κήρυξη της απαλλοτρίωσης από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. Ο ίδιος ο υπουργός, μάλιστα, όταν είχε επισκεφθεί το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στις αρχές του Μαϊου, είχε γνωστοποιήσει ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το τμήμα αυτό να ενταχθεί στα έργα εθνικής σημασίας, προκειμένου οι απαλλοτριώσεις να γίνουν άμεσα.
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, η διαδικασία της δημοπράτησης απαιτεί χρονικό διάστημα τεσσάρων με πέντε μηνών και από εκεί και μετά το έργο αναμένεται να τελειώσει σε ένα χρόνο και κάτι. «Δίνεται επιτέλους μια ανάσα σε όλους αυτούς που αγαπούν τη Χαλκιδική, σκέφτονται, θέλουν και επιθυμούν να την επισκέπτονται. Με την απόδοση στην κυκλοφορία του τμήματος του δρόμου Μουδανίων – Ποτίδαιας, λύνεται ένα πολυετούς διάρκειας πρόβλημα. Θεωρούμε ότι η κυκλοφορία θα βελτιωθεί και ευελπιστούμε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν θα επιλυθούν προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Εκτίμησε, επίσης, ότι με την παράδοση του τμήματος Μουδιανιά – Ποτίδαια, αποκτά τη σημασία του το μεγάλο – όπως το χαρακτήρισε – έργο της Περιφέρειας, που αφορά το τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία, μήκους 17 χιλιομέτρων, το κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ γιατί, επί της ουσίας, το συγκεκριμένο τμήμα δρόμου απαξίωνε το σύνολο του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Μουδανιά – Κασανδρεία.
«Απομένει βέβαια το κομμάτι των 900 μέτρων του οποίου η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της έγκρισης των απαλλοτριώσεων σε κεντρικό επίπεδο», πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα οι κάτοικοι της Χαλκιδικής να αντιμετωπίσουν με σύνεση και ορθή σκέψη τα όποια προβλήματα προκύπτουν, ανά περίπτωση, σε επίπεδο απαλοτριώσεων και οριοθετήσεων, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες καθυστερήσεις.
Στο μεταξύ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τον τρόπο δημοπράτησης έργων στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς και Χαλκιδικής. Στα έργα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εργασίες κατασκευής και αποκατάστασης προστατευτικών στηθαίων και κατακόρυφης σήμανσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, συντηρήσεις και εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου και αποκαταστάσεις επικίνδυνων και κατεστραμμένων τμημάτων. Στα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής περιλαμβάνονται άμεσες παρεμβάσεις συντήρησης του οδικού δικτύου και τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην Αρναία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου