Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Οι όμορφες αυλές στη Θεσσαλονίκη για καφέ, φαγητό ή ποτό!



Το καλοκαίρι ήρθε, η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει κι όσοι μένουν στην πόλη ψάχνουν μικρές οάσεις δροσιάς.
Εκτός από τις πισίνες που μπορείτε να επισκεφθείτε για να κάνετε τις βουτιές σας, πολλά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη έχουν διαμορφώσει κατάλληλα τις αυλές τους και περιμένουν να σας υποδεχθούν για καφέ, ποτό ή φαγητό, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή.

Το Thestival επέλεξε μερικές από τις αυλές της Θεσσαλονίκης και σας τις παρουσιάζει:
Αίγλη γενί χαμάμ
egli-1.jpg
Η Αίγλη, είναι μια ξεχωριστή πρόταση στη Θεσσαλονίκη για φαγητό, cocktails και μουσικά ταξίδια, με αποτέλεσμα καθημερινά τα τραπέζια στην αυλή του να είναι γεμάτα!
Το Γενί Χαμάμ (τουρκ. Yeni Hamam, νέο χαμάμ) είναι κτήριο της Οθωμανικής περιόδου στη γωνία των σημερινών οδών Κασσάνδρου και Αγίου Νικολάου στην Θεσσαλονίκη. Εικάζεται ότι χτίστηκε το τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα από τον Χουσρέφ Κεντχουντά, κάτοχο ακινήτων στην Θεσσαλονίκη ο οποίος πιθανώς τελούσε χρέη Κεχαγιά (διαχειριστή) για τον Βεζύρη Σοκολού Μεχμέτ πασά. Λειτούργησε ως διπλό λουτρό με ξεχωριστά διαμερίσματα για άνδρες και γυναίκες, με τη συνηθισμένη διάταξη χώρων.
Το κτίριο έπαψε να λειτουργεί ως λουτρό μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χαμάμ της πόλης. Το 1919 περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο και το 1937 αγοράστηκε από κάποιον ιδιώτη που το χρησιμοποίησε ως αποθήκη. Σήμερα παραμένει στην ιδιοκτησία ιδιώτη και χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων με το όνομα "Αίγλη".
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 2313059024
Οδός: Κασσάνδρου και Αγίου Νικολάου
Δέντρο στο Bar
bar-2.jpg
Στέκι εδώ και χρόνια, το Δέντρο στο Βar βρίσκεται σε ένα παλιό αρχοντικό στην Βασιλέως Γεωργίου. Νωρίς το πρωί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ενώ το βράδυ σας παραμένει ένα πραγματικά εντυπωσιακό μπαρ με μεγάλη ποικιλία σε είδη μπύρας, κρασιού και δροσερών κοκτέιλ.
Τα party και τα live είναι σχεδόν καθημερινά στο Δέντρο στο Βar, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε το ποτό σας με καλή μουσική.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 231 081 1885
Οδός: Βασιλέως Γεωργίου 25
Tabya
tab-2.jpg
H TABYA βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες διατηρητέες μονοκατοικίες που ανακατασκευάστηκε το 2014 με σεβασμό στο παρελθόν της υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Χρήστου Παπά. Ο πολυχώρος, η διακόσμηση του οποίου σχεδιάστηκε από τον Γιώργο Γκιάτα, χωρίζεται σε τρεις ενότητες: το cafe bar, το δισκοπωλείο-βιβλιοθήκη και τον εκθεσιακό χώρο στον πρώτο όροφο.
Το σπίτι της TABYA είναι ανοιχτό για εικαστικές εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, bazaar δίσκων μουσικής, κύκλους συζητήσεων, σεμινάρια, προβολές και άλλες δραστηριότητες. Η αυλή της μία από τις ομορφότερες της πόλης, είναι γεμάτη βότανα και φερ φορ ζε τραπέζια ενώ κυρίαρχη θέση σε αυτήν έχει το ενεργό πηγάδι του σπιτιού που βρίσκεται στην είσοδό της.
Τα υλικά των κρύων πιάτων, των γλυκών και των χυμών να είναι προσεκτικά επιλεγμένα από παραγωγούς της Κρήτης και της Μακεδονίας, οι οποίοι προμηθεύουν την TABYA κάθε εβδομάδα με σπιτική ρακί, λαχανικά, γραβιέρα, παξιμάδια και άλλα προϊόντα.
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 231 124 2522
Οδός: Μελενίκου 14Γ
Site: TABYA
Merenda
merend.png
Στα δυτική της πόλης και τη Νεάπολη σε ένα πολύ όμορφο χώρο με retro διακόσμηση θα βρείτε το Merenda. Ιδανικό για καφεδάκι το πρωί ενώ το βράδυ στην όμορφη αυλή του μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το κρασί σας.
Φιλική ατμόσφαιρα που αν το επισκεφθείτε μία φορά θα σας κάνει να θέλετε να το ξαναεπισκεφθείτε. Συχνά στους χώρους του Merenda φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας και βραδιές οινογνωσίας.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 697 844 0289
Οδός: Φλογητών 2, Νεάπολη
Site:Merenda
Aperito
aperito-1.png
Σε ένα από ομορφότερα νεοκλασικά κτίρια της Καλαμαριάς στεγάζεται το Aperito, ένα ρομαντικός και φιλικός χώρος.
Το παλιό αρχοντικό στην παραλία, είναι κτισμένο στις αρχές του εικοστού αιώνα με το μεράκι αξιόλογων αρχιτεκτόνων από την Αυστρία και Ρωσία. Είναι φτιαγμένο σε τρία επίπεδα, με μοναδικό καταπράσινο κήπο και μία από τις ομορφότερες ταράτσες στη Θεσσαλονίκη.
Στο Aperito μπορείτε να απολαύσετε gourmet μεσογειακή κουζίνα του , συνοδεία jazz και blues μουσικής.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 2310 442085
Οδός: Νικολάου Πλαστήρα 95, Καλαμαριά
GardenBar53
garden43.jpg
Το Garden Bar 53 είναι η νέα πρόταση για έξοδο στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας.
Από το πρωί μπορείτε για να πιείτε τον καφέ σας μέσα στον κήπο, ενώ το βράδυ μπορείτε να δοκιμάσετε τα ιδιαίτερα cocktail του καταστήματος συνοδεία λαχταριστών πιάτων.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 231 098 8223
Οδός: Δορυλαίου 9, Τούμπα
Site: GardenBar53
Habanera
habanera-2.jpg
Το Habanera άνοιξε το 1996, σε ένα υπέροχο χώρο, που θυμίζει την παλιά Αβάνα. Είναι το μοναδικό cocktail bar εστιατόριο με κουζίνα Καραϊβικής στη Θεσσαλονίκη.
Φρέσκα εγχώρια κρέατα και λαχανικά που ετοιμάζονται καθημερινά με τον πιο υγιεινό τρόπο, ώστε να διατηρούν τις διατροφικές τους αξίες, δημιουργούν κάποιες από τις ωραιότερες γεύσεις, από τις κουζίνες των χωρών της Καραϊβικής και του Μεξικού.
Το Habanera ως ένα από τα πρώτα cocktail bar που άνοιξε στην πόλη, έχει να σας προτείνει μια τεράστια ποικιλία από δροσιστικά cocktails, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στην πανέμορφη και γεμάτη χρώματα αυλή του. Τα Mojitos, οι Margaritas και οι Caipirinhas είναι μερικά από τα cocktails που έχουν κάνει το Habanera διάσημο.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 2310 869-331
Οδός: Γεωργίου Παπανδρέου 30
Site: habanera.gr
Μυστίλλη
mystyil.jpg
Ένα all day γαστρονομικό στέκι κρύβεται πίσω από τα τείχη του Τοπ Χανέ.
Το «Μυστίλλη» βρίσκεται επιμελώς κρυμμένο πίσω από τα Βυζαντινά τείχη στην δυτική είσοδο της πόλης ξεκινάει από πολύ νωρίς να σερβίρει πρωινό, καφέδες, ροφήματα και νόστιμη μεσογειακή κουζίνα, ενώ το βράδυ προστίθενται και τα υποδειγματικά κοκτέιλ από εξιδεικευμένους Bartender.
H διακόσμηση και η πολύ όμορφη αυλή του θα σας κάνει να το λατρέψετε.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 231 600 9999
Οδός: Φράγκων 2-4 και Ολυμπίου Διαμαντή 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου