Άναψαν τα αίματα σήμερα στην ημερίδα για το μέλλον των Αστικών Συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, όταν  ο υπουργός Μεταφορών, και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στις εναλλακτικές προτάσεις, που κατέθεσαν ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η ΠΕΔ-ΚΜ για το μέλλον των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη.

"Αφήστε τα φαντάσματα κ. Υπουργέ" φώναξε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, με τον κ. Σπίρτζη να απαντά: "Αν είχες εταιρεία δήμαρχε, θα ήθελες να καλύπτει το ελληνικό Δημόσιο τα ελλείματά της;".
Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη συνέχεια αντέδρασε λέγοντας: "Ξεκινάς προκλητικά υπουργέ, δεν θα πεις εσύ ποια είναι η θέση των δημάρχων".
"Θυμηθήκατε μετά από 70 χρόνια να κάνετε προτάσεις" ανέφερε στον ίδιο τόνο ο κ. Σπίρτζης.
Το κλίμα στην αίθουσα ήταν τεταμένο, καθώς τόσο εργαζόμενοι όσο και μέτοχοι του ΟΑΣΘ, αντιδρούσαν έντονα στα λεγόμενα του υπουργού.
Ο υπουργός Μεταφορών, έγινε εκ νέου αποδέκτης αποδοκιμασιών από το ακροατήριο, όταν δήλωσε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του.
"Ήρθα χθες εδώ πτώμα. Στη μία είμαι υποχρεωμένος να είμαι στο Μαξίμου" υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης, με τον κ. Κυρίζογλoυ να λέει: "Χάρη μας κάνετε που ήρθατε κ. Υπουργέ;".
Τότε από το κοινό ακούστηκε: "Άμα φοράς παντελόνια, κάτσε να ακούσεις τί έχουμε να σου πούμε", ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ έκανε λόγο για αγένεια εάν φύγει ο υπουργός, με τον κ. Σπίρτζη να απαντά "ναι, είμαι αγενής".
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κατηγόρησε τον υπουργό για ακόμη μια φορά για διγλωσσία και πρόσθεσε ότι οι περισσότερο δήμαρχοι είναι υπέρ ενός δημόσιου φορέα για τον σχεδιασμό και την εποπτεία των αστικών συγκοινωνιών αλλά αντίθετοι με δημόσιο πάροχο για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου, για το οποίο προτείνουν να γίνει ανοικτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμό. Υπέρ του ιδιώτη που θα αναδειχθεί από διεθνή διαγωνισμό τάχθηκε και ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικωστας.
"Καμία απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί με τη λογική αποφασίζομεν και διατάσσομεν" υποστήριξε ο κ. Τζιτζικώστας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η ΠΚΜ δεν θα επιτρέψει να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία ούτε μία ημέρα.
Δείτε τα βίντεο του thestival: