Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στο Σαραντάπορο -Τέσσερις νεκροί, μια τραυματίας



Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Το στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H με 5 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ. Στη συνέχεια επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση επιτήρησης στα βόρεια σύνορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο κατέπεσε σε ημιορεινή περιοχή έξω από το Σαραντάπορο, στα όρια των δήμων Ελασσόνας και Κοζάνης, όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το δρόμο.

Από τους πέντε επιβάτες -τρία μέλη πληρώματος και δύο στελέχη του στρατού ξηράς- νεκροί εντοπίστηκαν τέσσερις ενώ μια αρχιλοχίας, μέλος του πληρώματος, διακομίστηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του δυστυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή.
Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Καμμένος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας Κώστα Δουζίνα.
Ο κ. Καμμένος, ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου