Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τα Λυκόπουλα έγιναν… πράκτορες σε μια διαφορετική δίκη στο Πρωτοδικείο Χίου



Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε και η ποινή της… να φτιάχνει επί τρεις μήνες κουλουράκια για τα Λυκόπουλα!
Στο Πρωτοδικείο Χίου βρέθηκαν τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, συμμετέχοντας σε μια αλλιώτικη δίκη μαζί με δικαστές και στελέχη του Πρωτοδικείου του νησιού.
Με προεδρεύουσα του δικαστηρίου την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μαρία Τομπάζη, την Εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη, τη γραμματέα Μαριάννα Σπάρταλη, και συνήγορο την προέδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα, πραγματοποιήθηκε μια εικονική δίκη με θέμα το σεβασμό προς τους άλλους, τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία!

Τα Λυκόπουλα -παιδιά ηλικίας επτά έως 11 ετών- μέσα από το μύθο της «κλοπής της φόρμουλας του σεβασμού» έγιναν όλοι πράκτορες, όπου με τη βοήθεια της ανακρίτριας του FBI «Βιολέτας Ρόουζ», ανέκριναν τρεις υπόπτους, συνέλαβαν την ένοχο, και την οδήγησαν στο δικαστήριο!
Η Πρόεδρος Πρωτοδικών δεν αρκέστηκε να δώσει την άδεια για την πραγματοποίηση μιας τυπικής επίσκεψης στο Δικαστήριο. Πήρε τη θέση της και το ίδιο έκαναν η Εισαγγελέας και η γραμματέας του Δικαστηρίου. Τα λυκόπουλα πήραν ρόλους: συνήγοροι υπεράσπισης, μάρτυρες υπεράσπισης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής, ενώ μια βαθμοφόρος τους, οδηγήθηκε στη θέση του κατηγορουμένου! Η (εικονική) δίκη πραγματοποιήθηκε κανονικά! Με τις οδηγίες τις Προέδρου, τα παιδιά -ανάλογα με το ρόλο τους- περιέγραψαν τα γεγονότα, με λεπτομέρειες.
Η Εισαγγελέας μέσα από την αγόρευσή της πρότεινε την καταδίκη της κατηγορούμενης και πρότεινε την πιο διαφορετική -σε παγκόσμιο επίπεδο- ποινή! Να φτιάχνει επί τρεις μήνες κουλουράκια για τα Λυκόπουλα! Χωρίς αναστολή! Η πρόταση της Εισαγγελέως έγινε δεκτή από την Πρόεδρο.
Αφού τελείωσε η δίκη, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου μίλησε για το έργο των δικηγόρων και τους στόχους του Συλλόγου. Τα Λυκόπουλα έκαναν πολλές ερωτήσεις σε όλους και μίλησαν για τις καλές πράξεις που κάνουν καθημερινά, ενώ δεν έλειψε και μια αναμνηστική φωτογραφία της πιο πρωτότυπης δίκης σε παγκόσμιο ίσως επίπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου