Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 16-4-2017



Την Κυριακή του Πάσχα στη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει συννεφιά με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, φαινόμενα τα οποία το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας λίγες πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τις βραδινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσει Βαρδάρης εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, αλλά προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου