Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο

Οι κάτοχοι αυτού του διαβατηρίου είναι οι πιο "ισχυροί" ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία συμβούλων Nomad Capitalist, η οποία σύγκρινε και κατέταξε τα διαβατήρια 199 χωρών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως την ανάγκη βίζας για να ταξιδέψει κανείς, τη φορολογία, τη συνολική αντίληψη για τη χώρα προέλευσης, τη διπλή υπηκοότητα και την ελευθερία στη χώρα προέλευσης.

Με βάση τα κριτήρια αυτά, το ισχυρότερο διαβατήριο στον πλανήτη είναι αυτό της Σουηδίας. Οι Σουηδοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 179 χώρες, αντιμετωπίζονται με σεβασμό στο εξωτερικό, απολαμβάνουν υψηλού βαθμού ελευθερίες στη χώρα τους, και μπορούν εύκολα να αποφύγουν τη φορολόγηση μεταφέροντας τα συμφέροντά τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Το σουηδικό διαβατήριο ακολουθείται στην κατάταξη από εκείνα του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Εντύπωση προκαλεί η 35η θέση που καταλαμβάνει το αμερικανικό διαβατήριο οι ΗΠΑ, με το ελληνικό να βρίσκεται στην 23η θέση, έχοντας την ίδια βαθμολογία με την Ουγγαρία, την Αυστρία και τη Σλοβενία.

Τα πιο "αδύναμα" διαβατήρια είναι του Πακιστάν, της Ερυθραίας, του Ιράκ, με τελευταίο στη λίστα εκείνο του Αφγανιστάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου