Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Κονιόρδου: 2,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για εργασίες στον λόφο Καστά (ΒΙΝΤΕΟ)



Την άμεση διάθεση ποσού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικά προγράμματα για τις εργασίες συντήρησης του μνημείου και του λόφου Καστά και την ανάδειξή του με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αμφίπολης και διαμόρφωση μονοπατιών περιήγησης επισκεπτών, ανακοίνωσε η Λυδία Κονιόρδου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είπε ότι στα έργα που ξεκινούν το 2017 είναι επίσης, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών για πέντε θέατρα που συνδέονται μεταξύ τους στην πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου (Γιτάνων Θεσπρωτίας, Αρχαίας Αμβρακίας, Νικόπολης, Κασσώπης και Δωδώνης).
 

Όσον αφορά τους εποχικούς φύλακες στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της επικράτειας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προκήρυξης πρόσληψης 1.314 φυλάκων διευρυμένου ωραρίου για τις ανάγκες του τουριστικού ωραρίου που ξεκινά την 1η Απριλίου. «Ελπίζουμε το προσωπικό να είναι στις θέσεις του αρχές Απριλίου» είπε η κ. Κονιόρδου. Όσο για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε Ακρόπολη, Μυκήνες, Μεσσήνη και Κνωσσό. Οι προοπτικές του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) και τα πεπραγμένα κατά την τελευταία διετία του ΔΣ του (ΤΑΠ) θα παρουσιαστούν μετά τα μέσα Μαρτίου, σε ειδική συνέντευξη.
«Θέλουμε αυτό που συμβαίνει στον πυρήνα, το κέντρο, να εξακτινώνεται στην περιφέρεια» τόνισε η Λυδία Κονιόρδου. «Ταυτόχρονα, θέλουμε να ανοίξουμε τις ακτίνες αυτές και προς τη διεθνή πραγματικότητα. Να εξασφαλίσουμε τρόπους, να υπάρξει διάλογος με τις διεθνείς αντίστοιχες δράσεις με τους τόπους που συναντιόνται διεθνώς οι καλλιτέχνες» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο από το ΤΗΛΕ Επιλογές:

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου