Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 11-3-2017



Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά, κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες έως τις μεσημεριανές ώρες με βελτίωση στη συνέχεια. Τα φαινόμενα στην Εύβοια, Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 14 βαθμούς), 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων αρχικά ασθενείς με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στη συνέχεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου