Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η χούντα του ευρώ ξαναχτυπά ...

Μπαίνουμε στον έβδομο χρόνο πολιτικών βαρβαρότητας που εξαθλίωσαν τους Έλληνες, διέλυσαν την οικονομία, εκτόξευσαν την ανεργία, δεν άφησαν τίποτα όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα.
Τελευταία πράξη του δράματος: ολοκληρωτική λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, ολοκληρωτική διάλυση του κράτους πρόνοιας. Η τελευταία λεπτομέρεια του Ελληνικού πειράματος θα ολοκληρωθεί εντός του ευρώ, διότι μόνο εντός του ευρώ και υπό συνθήκες εκβιασμού άτακτης χρεοκοπίας μπορεί να γίνει.



Και όμως, η τραπεζομιντιακή δικτατορία, που δυστυχώς ακόμα κυβερνά τη χώρα διατηρώντας τα προνόμιά της, συνεχίζει να στέλνει στην πυρά οποιονδήποτε τολμά ακόμα και να ψελλίσει δημόσια τη λέξη "δραχμή", ή, τη φράση “εθνικό νόμισμα”.

Αφορμή αυτή τη φορά, ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος ούτε καν μίλησε ευθέως για έξοδο από το ευρώ. Στην πραγματικότητα, ο Ξυδάκης είπε κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, ότι, στην ουσία, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κουβέντα και για το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος.

Όπως έχει επισημανθεί, η χώρα πρέπει να έχει έτοιμο σχέδιο εξόδου για παν ενδεχόμενο. Τα πράγματα στην Ευρώπη δεν φαίνονται καθόλου καλά και οι κλυδωνισμοί είναι όλο και πιο έντονοι. Δεν είναι αυτονόητο ότι η χώρα πρέπει να έχει ένα δικό της σχέδιο σε περίπτωση που διαλυθεί το ευρώ;

Και όμως, η εγχώρια ελίτ που έχει τα συμφέροντά της άρρηκτα συνδεδεμένα με το σκληρό νόμισμα, επιστρατεύει κάθε μηχανισμό και κινητοποιεί όλα τα εργαλεία της ενάντια σε όποιον τολμήσει να διανοηθεί οποιαδήποτε συζήτηση περί δραχμής. Οι χρυσοπληρωμένοι παπαγάλοι (με ευρώ φυσικά) των συστημικών ΜΜΕ, που συνεχίζουν την άθλια προπαγάνδα σε κάθε ευκαιρία, εξαπέλυσαν πυρ ομαδόν κατά του Ξυδάκη. Από κοντά, όπως ήταν φυσικό και η μνημονιακή αντιπολίτευση, αλλά, δυστυχώς και ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ που φάνηκε να "εγκαλεί στην τάξη" το στέλεχός του.

Όπως αποκαλύπτεται στο ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, This is not a coup, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει εξελιχθεί σε μια ιδιότυπη χρηματοπιστωτική χούντα που επιβάλει λιτότητα, καταστροφικές πολιτικές και τεχνοκράτες-μαριονέτες στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, υπό την απειλή ξαφνικού οικονομικού θανάτου, όπως έγινε φανερά με την Ελλάδα και το πραξικόπημα Ντράγκι, όταν ο Τσίπρας αποφάσισε το δημοψήφισμα για τα νέα καταστροφικά μέτρα που ήθελαν να επιβάλλουν η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η Κομισιόν.

Έτσι, είναι φυσικό το εγχώριο παράρτημα αυτής της χούντας, να συμπεριφέρεται φασιστικά σε όποιον έχει το "θράσος" να κάνει έστω και νύξη για εθνικό νόμισμα.

Και όλα αυτά, παρά τα έξι χρόνια μεθοδευμένης καταστροφής της χώρας εντός του ευρώ. Η χούντα των συνταγματαρχών κράτησε επτά χρόνια. Δυστυχώς, τώρα διανύουμε τον έβδομο χρόνο μιας άλλης, ιδιότυπης χούντας, η οποία όμως φαίνεται ότι δεν πρόκειται να πέσει σύντομα.

Μόνη λύση για να ξεφύγουμε από τον αργό θάνατο του ευρώ, είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα υπό προϋποθέσεις και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του παράνομου χρέους. Τις προϋποθέσεις αυτές θα τις βάλει η χώρα, όχι ο Σόιμπλε, αυτή είναι η διαφορά.

http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου