Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ματζιαράκη, Λάνθιμος, Φιλίππου: Τρεις Ελληνες στην κούρσα για τα Οσκαρ


  • Αρωμα Ελλάδας έχει η φετινή 89η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ... 
  • Υποψήφιοι για το χρυσό αγαλματίδιο είναι τρεις Έλληνες οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να μπουν στην πολυπόθητη λίστα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Οι Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου και..  Δάφνη Ματζιαράκη θα παρευρεθούν στο Λος Αντζελες στις 26 Φεβρουαρίου και θα περπατήσουν στο διάσημο κόκκινο χαλί των Όσκαρ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος στην εδώ και μία οκταετία επιτυχημένη διεθνή του καριέρα κερδίζει με τον «Αστακό» τη δεύτερη υποψηφιότητά του για Οσκαρ μετά τη διεκδίκηση του Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το 2011, με τον «Κυνόδοντα».

Τα στοιχήματα μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει για το αν οι Λάνθιμος και Φιλίππου, που είναι και οι πρώτοι Ελληνες υποψήφιοι στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου, καταφέρουν να επικρατήσουν απέναντι στα σενάρια των «Πάση θυσία», «La La Land», «Manchester by the sea» και «20th century women».
Η Δάφνη Ματζιαράκη διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία «Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους» για την ταινία «4.1 Miles», ντοκιμαντέρ που καταγράφει τις δραματικές επιχειρήσεις των Λιμενικών Αρχών της Μυτιλήνης και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου, να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές του νησιού από τα τουρκικά παράλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου