Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Οδηγός υπηρεσιών για ευπαθείς ομάδες



Έναν οδηγό που συμπεριλαμβάνει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να γνωρίζουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πού να αποταθούν και πώς θα βοηθηθούν μέσα από δράσεις, προγράμματα και επιδόματα, εξέδωσε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Επιδίωξη, μέσα από έναν οδηγό 44 σελίδων, είναι να γίνει γνωστό το δίκτυο των δομών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης,
ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των πολιτών που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, των μοναχικών ατόμων, των μονογονεϊκών οικογενειών, των ατόμων με αναπηρία, των ανέργων, των μεταναστών αλλά και των κακοποιημένων γυναικών.
«Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ένας οδηγός που εκδόθηκε για να γνωρίζει ο κάθε δημότης ποιες είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, πού μπορεί να αποταθεί τόσο ο ίδιος όσο και κάποιος γνωστός του. Υπάρχουν οι δομές και στο διαδίκτυο, ωστόσο δεν είναι για όλους τους ανθρώπους οικεία η ηλεκτρονική διαδικασία», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.
Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, οι ανάγκες των δημοτών ολοένα και αυξάνονται και για το λόγο αυτό η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου προγραμματίζει μέσα στο 2017 τη διατήρηση αλλά και τη δημιουργία νέων δομών για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
«Όταν αυξάνονται τα ποσοστά της ανεργίας μεγαλώνουν τα προβλήματα στα ελληνικά νοικοκυριά και οι ανάγκες για τη διατήρηση των δομών και τη δημιουργία καινούριων», υποστήριξε η κ.Γούλα.
Τον συγκεκριμένο οδηγό κοινωνικών υπηρεσιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον βρουν σε δημόσιες υπηρεσίες, σε ΚΕΠ και σε χώρους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου