Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 1-1-2017

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, οι οποίες όμως θα αποσυρθούν από τη βόρεια χώρα μετά το μεσημέρι. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και Στερεάς και στα ορεινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Χιονόνερο ή βροχή θα πέσει στα πεδινά της ανατολικής Στερεάς και Θεσσαλίας καθώς και στα πεδινά και στα ημιορεινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου.

Μεγάλη χώρα με μεγάλους άντρες και μικρούς τιποτένιους πολιτικούς


Η εικόνα στο σύνταγμα με τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς να στέκονται γεμάτη καμάρι και ανδρεία παρόλο του πολικό ψύχος είναι από αυτές που πραγματικά μας κάνουν να νιώθουμε περήφανους.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παλικάρια μας!

Η εικόνα αυτή απλά με κάνει να αναρωτιέμαι πόσο μεγάλη θα ήταν η χώρα μας αν οι πολιτικοί της είχαν το μισό θάρρος από αυτούς που στέκονται εκεί.

Μια υπέροχη πράξη από νεαρούς γιατρούς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.


Ιωάννινα: Νεαροί γιατροί έπαιξαν μουσική στους ασθενείς τους

Η μελωδία απαλύνει ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές στη ζωή του ανθρώπου.

Αυτά τα Χριστούγεννα οι νοσηλευόμενοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ. Νέοι άνθρωποι, νεαροί γιατροί του νοσοκομείου, βρέθηκαν δίπλα τους όχι μόνο για ιατρικούς λόγους αλλά και για να τους παίξουν λίγη μουσική.

Μπορει να ειναι αστεγος αλλα εχει αξιοπρεπεια. Δειτε το βιντεο που συγκινησε το Πανελληνιο


Ο Αστάθιος ειναι διάσημος στο Ελληνικό διαδίκτυο για τις φάρσες του. Ομως σημερα θα δειτε ενα κοινωνικό πείραμα με σκοπό να διαλύσει τις προκαταληψεις μας και τις δικαιολογίες πισω απο αυτες και να ανοιξει λιγο την καρδια μας προς ολους αυτους τους ανθρωπους!

Στα 94,186 δισ. ευρώ ανήλθαν τα φέσια προς την εφορία


758507-image.jpg

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς την εφορία (παλαιό και νέο) ανήλθε στο τέλος Νοεμβρίου σε 94,186 δισ. ευρώ, από 93,935 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, ήτοι άγγιξε το 53% του ΑΕΠ. Νέα αύξηση 890 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ανερχόμενες από τα 11,738 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, στα 12,628 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Καιρός – Έρχεται «λευκή» Πρωτοχρονιά: Σε ποιες περιοχές θα το στρώσει


758540-xioniakairos.jpg

Καιρός – Με χιόνια φαίνεται πως θα μας αποχαιρετήσει το 2016 – Χιονιάς σαρώνει από χθες, Πέμπτη (29/12/2016) τη χώρα – Δείτε τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά – Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά.
Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει σήμερα τη χώρα – Στο «μάτι» του χιονιά η Αθήνα, όπου πολλές περιοχές έχουν «ντυθεί» στα «λευκά».

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την κατάθεση πινακίδων

Και φέτος υπάρχουν ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν και προτιμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους. 

Ποια είναι τα δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων:
πινακίδες κυκλοφορίας
άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλω
θεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ.

«Η άκρα ταπείνωση για τον Τσίπρα», γράφει η L'opinion για την επιστολή Τσακαλώτου



Στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας L'opinion με τίτλο: «Ελλάδα: Η άκρα ταπείνωση για τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου, η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να διανείμει ένα δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους,
και να διακόψει την αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά στα οποία έφθασαν μεγάλα κύματα μεταναστών, προκάλεσε τον εκνευρισμό των πιστωτών της χώρας.

Πως θα υπολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Τι ισχύει για επαγγελματίες, μπλοκάκια, αγρότες

Σε δόσεις άρχισαν να δίδονται στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας οι εγκύκλιοι και οι αποφάσεις για τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών βάσει εισοδήματος.
Ως βάση υπολογισμού των εισφορών θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2015 –καθώς αυτό είναι το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών-

Πώς να παγώσετε γρήγορα το κρασί

Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είναι αρκετά σημαντικό για εσάς και την οικογένεια σας. Φανταστείτε να έχετε ετοιμάσει το φαγητό, οι καλεσμένοι να έχουν φτάσει κι εσείς να συνειδητοποιείτε πως έχετε ξεχάσει να βάλετε το κρασί και τις μπύρες στο ψυγείο.

Υπάρχει τρόπος για να παγώσουν γρήγορα; Μην πανικοβάλλεστε!

Ο ΕΟΠΥΥ καταργεί τις προπληρωμές – Aσφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο συμμετοχή



Δεν θα χρειάζεται να προπληρώνουν από το νέο έτος το υγειονομικό υλικό οι ασφαλισμένοι
του ΕΟΠΥΥ. Θα πληρώνουν μόνον την συμμετοχή τους.
Διευκολύνεται έτσι η φροντίδα εκατομμυρίων ασθενών με προβλήματα όρασης, διαβήτη, κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα, καρκίνο, μεσογειακή αναιμία και διατροφικές διαταραχές. Σε αυτές τις κατηγορίες ασφαλισμένων παρέχονται σήμερα εκατοντάδες υλικά, αξίας που μπορεί να ξεπεράσει και τις 7.000 ευρώ.

Καύσιμα: Πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές σε βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο



Οι οδηγοί τον τελευταίο μήνα είδαν τις τιμές να παίρνουν την ανιούσα ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιούν.
Η βενζίνη από το 1,41 ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο πλέον έχει φτάσει στο 1,46 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης από το 1,,1 πλέον είναι στο 1,18 ευρώ το λίτρο ενώ και το υγραέριο ανέβηκε από τα 0,65 ευρώ το λίτρο στο 0,72 ευρώ.

Ποιοι αγρότες υπάγονται σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία - Παραδείγματα



Στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, το οποίο συνεπάγεται την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων λιανικών συναλλαγών κ.λπ.) και υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ κάθε τρίμηνο, εντάσσονται υποχρεωτικά από την 1/1/2017 χιλιάδες αγρότες που μέχρι σήμερα υπάγονταν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, απολαμβάνοντας πλήθους απαλλαγών από φορολογικές υποχρεώσεις.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων