Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 1-1-2017

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, οι οποίες όμως θα αποσυρθούν από τη βόρεια χώρα μετά το μεσημέρι. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και Στερεάς και στα ορεινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Χιονόνερο ή βροχή θα πέσει στα πεδινά της ανατολικής Στερεάς και Θεσσαλίας καθώς και στα πεδινά και στα ημιορεινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα προς το βράδυ θα σταματήσουν με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, όμως και πάλι θα σημειωθεί παγετός στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -10 έως 6 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από -3 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 11, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 0 έως 6, και στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου από 2 έως 9.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσων και Κρήτης όπου τοπικά θα συνεχίσουν να φτάνουν τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο ή βροχή στα πεδινά του νομού. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα σε όλο το νομό με εξαίρεση το κέντρο των Αθηνών και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά και από το μεσημέρι θα αποσυρθούν. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλο το νομό, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς.
Καλή χρονιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου