Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 24-12-2016




Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα στην Κρήτη και στο Καστελόριζο να είναι τοπικά έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Η διαφορά ανάμεσα στους φίλους και στους Έλληνες φίλους.


1

Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»
Οι Ελληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.
Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και κυρία».
Οι Ελληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!
Οι φίλοι: Δεν σ’ έχουν δει ποτέ να κλαις.
Οι Ελληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.

Αυτοάμυνα με πυροβόλα όπλα: Μύθοι και αλήθειες – Τι λέει ο νόμος


Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με κάποιες (κλασσικές πλέον) πλάνες που φτάνουν στα αυτιά ή τα μάτια μας μέσω φίλων ή/και αναγνωστών. Θα αναλύσουμε τον κάθε μύθο ξεχωριστά – και θα τον καταρρίψουμε, όπως είναι χαρακτηριστικό του site μας. Φυσικά έχουμε κάνει αναφορά σε ορισμένα από αυτά τα θέματα και στο παρελθόν – ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΣΟΚ από την 1η Ιανουάριου στα καύσιμα – Δείτε τι θα γίνει

ΣΟΚ από την 1η Ιανουάριου στα καύσιμα - Δείτε τι θα γίνει
Η αντίστροφη μέτρηση για το… σοκ στα καύσιμα έχει ξεκινήσει!
Από την 1η Ιανουαρίου, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αυξάνεται βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, στέλνοντας τις τιμές τους στα ύψη και τον οικογενειακό προϋπολογισμό στα Τάρταρα.
Ειδικότερα:

Οριστικό: Εκτός Στρατού οι εύσωμοι – Απόφασή – «βόμβα» του ΣτΕ


756762-stratos.jpg

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως οι έχοντες περιττά κιλά δεν… χωρούν στις Ένοπλες Δυνάμεις
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική τη ρύθμιση που δεν επιτρέπει την είσοδο στις Ένοπλες Δυνάμεις σε όσους εμφανίζουν “ελαφρά παχυσαρκία”, καθώς κρίνονται “ικανοί δεύτερης κατηγορίας” (Ι2) και επομένως “ακατάλληλοι” προς κατάταξη, με συνέπεια να αποκλείονται από τον σχετικό διαγωνισμό.

"Ηγέτες" στα χρόνια της χολέρας..

     Άλλη μιά χρονιά πέρασε, η έβδομη των μνημονίων, όπου όλα πήγαν συνεχώς απ' το κακό στο χειρότερο.
     Κάθε χρονιά που θα περνάει πιά θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
     Η κοινωνία γονατισμένη οικονομικά και ηθικά, η αγορά εξαντλημένη, οι θέσεις
εργασίας (πλην της "ευέλικτης", της ληστρικής, της γαλέρας) συνεχώς μειούμενες,

Το Δημόσιο σύστημα υγείας στην αρχαία Ελλάδα



Η Ελληνική πόλη κράτος μεταξύ των άλλων διευκολύνσεων που παρείχε στο σώμα των πολιτών συμπεριλαμβάνονταν και η δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης. Δημόσιοι γιατροί αμείβονταν από τις τοπικές κυβερνήσεις συνήθως σε ετήσια βάση με σκοπό να προσφέρουν τις απαιτούμενες ιατρικές θεραπείες στους κατά περίπτωση ασθενείς.

ΣτΕ για το Μετρό Θεσσαλονίκης: Νόμιμη η μεταφορά των αρχαιοτήτων



  • Νόμιμη και συνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη μεταφορά και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του δήμου Θεσσαλονίκης ως αβάσιμους.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Αγανάκτησαν μέχρι και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές -που είναι, έτσι κι αλλιώς, χαμένοι για χαμένοι!- με τους Γερμαναράδες και τα τσιράκια τους

Οδική ασφάλεια

Αυτές τις ημέρες οι ευχές περισσεύουν, όμως δεν αρκούν. Είναι υποχρέωση ζωής να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στους δρόμους. Στόχος λοιπόν είναι ο σεβασμός στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μπορεί η τεχνολογική εξέλιξη των οχημάτων να έχει ξεπεράσει τα αναμενόμενα, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι έχουν γίνει άτρωτα. Ο ανθρώπινος παράγοντας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος. Για αυτό και λέμε και τονίζουμε ξανά πως μόνο οι ευχές δεν αρκούν. Και για αυτό λέμε και τονίζουμε πως ο ανθρώπινος παράγοντας δυσκολεύεται να κάνει τα αυτονόητα .

ΙΚΑ: Ποιοι δικαιούνται μειωμένη σύνταξη με αναγνώριση πλασματικών χρόνων

Οι άνδρες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορούν να συμπληρώσουν τις 10.000 ημέρες ασφάλισης, με αναγνώριση πλασματικών χρόνων, με βάση το άρθ. 40 του Ν. 3996/2011, προκειμένου να λάβουν μειωμένη σύνταξη, εφόσον η αίτηση αναγνώρισης και η αίτηση για σύνταξη έχει υποβληθεί έως την 31/12/2013. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ, την οποία υπογράφει ο διοικητής του Ιδρύματος, Διονύσης Καλαματιανός.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/12/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων