Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Οδική ασφάλεια

Αυτές τις ημέρες οι ευχές περισσεύουν, όμως δεν αρκούν. Είναι υποχρέωση ζωής να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στους δρόμους. Στόχος λοιπόν είναι ο σεβασμός στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μπορεί η τεχνολογική εξέλιξη των οχημάτων να έχει ξεπεράσει τα αναμενόμενα, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι έχουν γίνει άτρωτα. Ο ανθρώπινος παράγοντας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος. Για αυτό και λέμε και τονίζουμε ξανά πως μόνο οι ευχές δεν αρκούν. Και για αυτό λέμε και τονίζουμε πως ο ανθρώπινος παράγοντας δυσκολεύεται να κάνει τα αυτονόητα .



Η χρήση κινητού τηλεφώνου, η κατανάλωση αλκοόλ, η νευρική και χωρίς σοβαρότητα και δεύτερη σκέψη, όταν συνδυάζονται με την οδήγηση, οδηγούν στην δυστυχία. Ακόμη και οι μητέρες- οδηγοί ξεχνούν και τα πρωινά, κινούμενες προς τα σχολεία, συμπεριφέρονται άναρχα και με απόλυτη αγένεια. Τόσο προς τους υπόλοιπους οδηγούς αλλά ακόμη και στους πεζούς συμμαθητές των δικών τους παιδιών.

Φέτος λοιπόν ας κάνουμε την υπέρβαση, οδηγώντας με σύνεση και σεβασμό. Δαμάζοντας τα πάθη μας για να περιορίσουμε τα λάθη μας.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλους.

Δάκης Μανουσάκης- Μηχανικός/ Ηλεκτρολόγος οχημάτων

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου