Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 19-12-2016

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, αλλά από το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 6 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 10, στην Ήπειρο από -2 έως 12,

Το νόημα των Χριστουγέννων

                                        
Φίλες και φίλοι μου
Κάθε χρόνο γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σαν μία μεγάλη εμποροπανήγυρη με λαμπερές βιτρίνες και φώτα, ρούχα φανταχτερά και δώρα. Είναι όμως αυτό το νόημα ετούτης της γιορτής;

ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ, ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ…


ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ, ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ…

(Video)

Κάρλ Γιούνγκ : Αυτό στο οποίο αντιστέκεσαι, θα εμφανίζεται μπροστά σου συνέχεια.


Ο Καρλ Γκουστάβ Γιούνγκ ήταν ψυχοθεραπευτής και φιλόσοφος. Θεωρούσε ότι η νεύρωση και η κατάθλιψη είναι κατά βάθος μία προσπάθεια επέκτασης της συνειδητότητας. Μας αρέσει αυτή η άποψη. Γι’ αυτό και μοιραζόμαστε μαζί σας τα αγαπημένα μας γνωμικά του!

1. Μην προσκολλιέσαι σε αυτό που φεύγει – μπορεί να χάσεις αυτό που έρχεται.

Πιστοί στο ραντεβού τους στα μπλόκα οι αγρότες τον Ιανουάριο


Πιστοί στο ραντεβού τους στα μπλόκα οι αγρότες τον Ιανουάριο

Πιστοί στο ραντεβού τους στα μπλόκα τον Ιανουάριο θα είναι όπως φαίνεται και φέτος οι αγρότες. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου,στη Λάρισα, μετά από κάλεσμα του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των μπλόκων, αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

H γραβάτα και η ιστορία της



Με  αφορμή  το  γεγονός  ότι  κάποιοι, επιμένουν «σώνει και καλά» να φορέσουν γραβάτα στον Πρωθυπουργό της Χώρας μας,  ελπίζοντας  ότι  κάτι  θα  αλλάξει, θεωρώ  πως  αξίζει  τον  κόπο  να  αναφερθούμε  στην  ιστορία  της  γραβάτας, αρχίζοντας  από  την  ετυμηγορία  της λέξης,  όπως  περιγράφεται  στο  λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη:
    Γ ρ α β ά τ α :   Mακρόστενη  υφασμάτινη λωρίδα  που  δένεται  με  ειδικό  κόμπο γύρω από τον λαιμό πουκαμίσου (συνηθ. στο αντρικό επίσημο ντύσιμο).

Ποιοί ήταν οι Απόστολοι και πως πέθαναν;


1

Απόστολοι ονομάζονται οί Δώδεκα μαθητές του Κυρίου πού άφησαν τα πάντα καί ακολούθησαν τον Κύριο σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως.Στή συνέχεια μετά την έπι φοίτηση του Άγιου Πνεύματος, 
έγιναν κήρυκες καί μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό προς λύτρωση της ανθρωπότητας από την αμαρτία καί συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ"ΑΧΟΥΡΙ ΚΟΠΡΙΣΜΕΝΟ"...



Γράφει ο Δημήτρης Nατσιός

Ακούγοντας, βλέποντας και διαβάζοντας κανείς τις σάπιες τούτες ημέρες,έχει την αίσθηση ότι επίκειται το τέλος του νεοελληνικού κράτους. Μέχρις εδώ ήταν, «εάλω η Πόλις».

Παρόμοια αισθήματα βίωναν και οι δυστυχείς Ρωμηοί, λίγο προ τηςαλώσεως της Βασιλεύουσας. Το Γένος ανέβαινε στον αιμάτινο δρόμο του Γολγοθά του, στην μακραίωνη σκλαβιά στους αντίχριστους Αγαρηνούς εξαιτίας κυρίως της ηθικής κρίσης. 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.




Στον δρόμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα - Τι προβλέπει.

Σφίγγει ο «πλαστικός» κλοιός στους κλάδους που φοροδιαφεύγουν - Μόνο με πλαστικό χρήμα το «χτίσιμο» του αφορολόγητου από 1ης Ιανουαρίου - Υποχρεωτικά με κάρτα οι δαπάνες άνω των 500 ευρώ και οι πληρωμές σε γιατρούς.

Πότε βγαίνουν στη... σύνταξη τα ελαστικά



Τα ελαστικά του αυτοκινήτου παίζουν βασικό ρόλο στην ασφάλεια του και άρα η γνώση των παραγόντων που επηρεάζουν τη γήρανσή τους, είναι εξίσου σημαντική.

Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, οι συνθήκες χρήσης, η ταχύτητα, το φορτίο και οι κλιματολογικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση, αλλά και τη διάρκεια ζωής ενός ελαστικού.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν το 2017

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και στο μυαλό των μαθητών δεν είναι τίποτα άλλο από τις... διακοπές.
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κλείσουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με το νέο έτος, στις 9 Ιανουαρίου 2017. 

Τι αλλάζει στα πανεπιστήμια: Με κοινά μαθήματα οι πρωτοετείς

Συλλογικό εισαγωγικό πρώτο έτος για όλους τους φοιτητές προωθεί ο υπουργός Παιδείας και πιο ισχυρά πτυχία κύριας και δευτερεύουσας κατεύθυνσης - Όλο το σχέδιο για το σπάσιμο της δομής των πανεπιστημίων, την κατάργηση των Πανελλαδικών και το Εθνικό Απολυτήριο

Ανατροπή της καθιερωμένης δομής στα ΑΕΙ με συλλογικό πρώτο έτος για όλους φέρνει το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, όπως το αποκαλύπτει ο υπουργός μέσω του «protothema.gr».

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων