Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 17-12-2016



Το Σαββάτο 17 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς λίγους όμβρους στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Χιόνια ή χιονόνερο αναμένονται στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Εικόνες σοκ από παιδιά «σύγχρονους σκλάβους» στη Βόρεια Κορέα (pics+vid)


754746-korea-paidia-sklavoi2.jpg

Μικρά παιδιά που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο, εργάζονται σκληρά και αδιάκοπα κάτω από τον καυτό ήλιο.
Σοκάρουν οι εικόνες από τη Βόρεια Κορέα όπου μικρά παιδιά αντί να βρίσκονται στο σχολείο δουλεύουν σαν σκλάβοι επί 10 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με τη Mirror.

Τα παλιατζίδικα της Θεσσαλονίκης (Βίντεο)



Χειροποίητα κοσμήματα, μπαούλα, παλιές φωτογραφικές μηχανές, λεπτοδουλεμένα έπιπλα,φωτογραφίες και παλιές 
κάρτες είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που μπορεί να βρει κανείς στα παλιατζίδικα της Θεσσαλονίκης. Τα παλαιοπωλεία δημιουργήθηκαν από τους πρόσφυγες το 1927 με μεράκι και εκτίμηση προς τις πατρίδες που χάθηκαν και κάπως έτσι συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Στην εισαγγελία Διαφθοράς οι καταγγελίες για τη φαρμακευτική Novartis Hellas


Στην εισαγγελία Διαφθοράς οι καταγγελίες για τη φαρμακευτική Novartis Hellas

Στα χέρια της Εισαγγελίας Διαφθοράς βρίσκονται οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παράνομες μεθόδους και χρηματισμούς δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική Novartis Hellas με σκοπό τη βελτίωση της θέσης της στην ελληνική αγορά.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου τα δημοσιεύματα του Τύπου που της είχαν αποσταλεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση παιχνιδιών και τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

                                             post-feature-image 

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου μετά τις 2 το μεσημέρι, ελάτε στο High School Pizza Bar (Λεωφόρος Νίκης 9) και φέρτε μαζί σας τα παιχνίδια που μπορεί να σας περισσεύουν ή να μην χρειάζεστε πια τα οποία όμως μπορούν να κάνουν κάποια παιδιά ευτυχισμένα.

Ολικό "φακέλωμα" από το υπ. Υγείας για τις δημόσιες εξετάσεις

  • Ρόλο "big brother” αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας για όλες τις επισκέψεις σε γιατρούς του ΠΕΔΥ και τις εξετάσεις που πραγματοποιούν οι ασθενείς στις δημόσιες δομές περίθαλψης. 
Σύμφωνα με το... υπουργείο Υγείας, μέχρι το Μάιο του 2017 θα είναι έτοιμος ο λεγόμενος Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας της Πρωτοβάθμιας.

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα – «Ψαλίδι» 10-18% στις συντάξεις



Το επίδομα συζύγου φεύγει οριστικά από τις νέες συντάξεις, ενώ κόβονται και τα επιδόματα τέκνων

Σαρωτικές αλλαγές σε 15 Ασφαλιστικά Ταμεία – Πόσα θα χάσουν οι συνταξιούχοι
Τέλος στα οικογενειακά επιδόματα, συζύγου και παιδιών, που χορηγούν 15 ταμεία βάζει το νέο ασφαλιστικό για τους νέους συνταξιούχους, επιφέροντας έτσι κατ’ έμμεσο τρόπο επιπλέον μείωση στις συντάξεις από 10% ως 18%.

Πλαστικό χρήμα: Έστησαν παγίδα στο αφορολόγητο! - Γιατί θα πληρώσουμε παραπάνω φόρους


xarti 546 355

Τελικά οι δανειστές είναι ανελέητοι και μηχανορράφοι. Αφού δεν γίνεται ευθέως η μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ που ζητούν, γιατί, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν το δέχεται η κυβέρνηση, επιχειρούν με έμμεσο τρόπο να το επιβάλουν. Κι΄ αυτό επιχειρούν να το κάνουν μέσω του αφορολόγητου που θα ισχύσει με το πλαστικό χρήμα και πιο συγκεκριμένα μέσω των αποδείξεων που θα γίνονται δεκτές για το αφορολόγητο.

Ζουράρι, ο Έλληνας δεν φοβάται τον Τούρκο, τους… Ζουράριδες φοβάται!


Από την εποχή του... Λεωνίδα, μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα ζημιά κάνουν οι διάφοροι Ζουράριδες κι όχι οι εχθροί. Επιτέλους ξεκουμπιστείτε! Ο Νίκος Συρίγος γράφει.

Από τη στιγμή που άκουσα τις δηλώσεις του Ζουράρι, σκέφτηκα δύο πράγματα: Το πρώτο ήταν «τι κάνουν άραγε τους… Ζουράριδες εν καιρώ πολέμου;».

Έρχεται "ψαλίδι" 50% στο ΕΚΑΣ των συνταξιούχων


Έρχεται ψαλίδι 50% στο ΕΚΑΣ των συνταξιούχων

Ρεπορτάζ: Αργυρώ Μαυρούλη
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος με τους δανειστές.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα για την λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και την υλοποίηση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.

Γαβρόγλου: Πανελλαδικές για τρία χρόνια ακόμη - Μετά αλλάζει το σύστημα




Ξεκαθάρισε ότι από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι μεταβολές στα σχολεία
Νέο σχέδιο για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το δημόσιο σχολείο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων