Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 11-12-2016



Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και προς το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Η χουρμαδιά...


 Σε μια όαση κρυμμένη μέσα στα πιο απόμακρα τοπία της ερήμου, ο γέρο Ελιάου ήταν γονατισμένος δίπλα σε μερικές χουρμαδιές. 
Ο γείτονάς του, ο Χακίμ, ένας πλούσιος έμπορος, σταμάτησε στην όαση για να πιουν νερό οι καμήλες του και είδε τον Ελιάου να ιδρώνει σκάβοντας στην άμμο. 
«Τι νέα, γέροντα; Ειρήνη σ’ εσένα.»
«Και σ’ σένα» αποκρίθηκε ο Ελιάου χωρίς να σταματήσει τη δουλειά του.

Πως τάιζαν οι αρχαίοι Έλληνες τα μελίσσια τους


Αν ψάχνετε τρόπους για να ταΐσετε φυσικά τα μελίσσια σας, προκειμένου να αποφύγετε την χειμερινή έλλειψη τροφής που μπορεί να οδηγήσει και σε καταστροφή του μελισσιού, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το παράδειγμα των αρχαίων Ελλήνων. 

Κρυφές κάμερες κατέγραφαν ημίγυμνες πελάτισσες σε ινστιτούτο αισθητικής



Ειδική ομάδα (καμουφλαρισμένων) αστυνομικών έθεσε υπό στενή παρακολούθηση ένα ινστιτούτο ομορφιάς σε περιοχή της Αττικής, μετά τις σοβαρές καταγγελίες ότι κρυφές κάμερες σε συγκεκριμένους χώρους «ζουμάρουν» στις ημίγυμνες πελάτισσες την ώρα που κάνουν, μεταξύ άλλων, αποτρίχωση!

Είναι άκρως επικίνδυνοι! Φοροεπιδρομή στις λίστες γάμου



Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Πώς θα σας φαινόταν εάν ξαφνικά χτυπούσε την πόρτα σας η εφορία ένα χρόνο μετά με τον γάμο σας και σας επέβαλε κάποιο πρόστιμο επειδή οι συγγενείς και οι φίλοι σας έδωσαν ένα χρηματικό ποσό για το ξεκίνημα της ζωή σας; Ένα έθιμο που κρατά πολλές γενιές και συνεχίζεται ακόμα, αλλά αίφνης η εφορία αποφάσισε να το αμφισβητήσει.

Ποιά παλιά κινητά αξίζουν από 25 έως 1.000 ευρώ;



Τι κάνεις το παλιό σου κινητό, όταν αγοράζεις ένα ολοκαίνουργιο; Το πετάς, το χαρίζεις ή το καταχωνιάζεις κάπου; Αν είσαι από εκείνους που προτιμούν να το φυλάξουν σε ένα συρτάρι, τότε μάθε πως μπορείς να βγάλεις αρκετά λεφτά αν το πουλήσεις στο eBay.
Κάποια, λοιπόν, σπάνια μοντέλα παλιών κινητών (τα οποία τώρα θεωρούνται αντίκες) πωλούνται από 950 έως 1.190 ευρώ.

Δημιουργήθηκαν τεχνητά β-κύτταρα παγκρέατος που προορίζονται να απαλλάξουν τους διαβητικούς από τις ενέσεις ινσουλίνης



Επιστήμονες στην Ελβετία δημιούργησαν τεχνητά β-κύτταρα παγκρέατος, τα οποία μπορούν να κάνουν ό,τι και τα φυσικά.

Να μετράνε τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα και να παράγουν αρκετή ινσουλίνη, ωστε να μην αυξάνεται το επίπεδο του σακχάρου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάρτιν Φουσενέγκερ της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Ζυρίχης (ΕΤΗ), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”.

Μέχρι και η Βουλγαρία παίρνει έκτακτα μέτρα για αυτά που έρχονται

2a4468a0cac911e4e2ccc4b138315c6c_l

Στο μεταξύ στην Ελλάδα συνεχίζουν να μιλάνε για ανοικτά σύνορα.

Σε έκτακτα μέτρα καλείται να προβεί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, αναφορικά με την οριακή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το προσφυγικό, έπειτα και από τις πανταχόθεν απειλές του Ερντογάν.
Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντάνιελ Μίτοφ είναι αυτός που ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός σχεδίου Β για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, από τη στιγμή που η υφιστάμενη συμφωνία κρέμεται από μία κλωστή.

Σήμερα η φωταγώγηση του εορταστικού διακόσμου στην πλατεία Αριστοτέλους από τον Γ. Μπουτάρη



Με τη φωταγώγηση του εορταστικού διακόσμου στην πλατεία Αριστοτέλους, από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, εγκαινιάζεται σήμερα,στις 20.00 το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Χριστούγεννα μαζί».
Στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει θα εμφανιστούν η  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το χορευτικό σχήμα «Jingle Jitterbugs».

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος εγκαινίασε οικήματα ΣΟΑ στο Στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη

Ανδρέας Μελεζιάδης
Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στο Στρατόπεδο «Νταλίπη»Θεσσαλονίκης, ο αγιασμός και τα εγκαίνια των νέων ΣΟΑ για τις οικογένειες των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη.
Στον αγιασμό, χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, τα δε εγκαίνια πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος , που ήρθε στην πόλη για αυτό ακριβώς τον λόγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ψηφιακή απειλή: «Κλειδώνουν» υπολογιστές και ζητούν λύτρα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την συνεχιζόμενη εμφάνιση και στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall»Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το κακόβολο λογισμικό «Crypto-Wall».

Πικρός... καφές από την Πρωτοχρονιά -Πόση θα είναι η αύξησή του



Τον καφέ της... παρηγοριάς θα πίνουμε από την Πρωτοχρονιά του 2017 λόγω της κλιμακούμενης, ανάλογα με την κατηγορία, αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Είτε τον αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ, είτε τον πιείτε στην καφετέρια η αύξηση είναι δεδομένη, αφού η κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο προκειμένου να κλείσει τα δημοσιονομικά μέτρα της πρώτης αξιολόγησης ψήφισε -μεταξύ άλλων- και την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων