Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 6-12-2016



Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο και στα πεδινά τμήματα της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Θεσσαλίας. Νωρίς το πρωί στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ



Βασίλης Τσούγκαρης
Περίμενα να περάσει ΚΑΙ αυτή η μέρα, περίμενα να ακουστούν από τους διαφόρους οι γνωστές ΜΠΟΥΡΔΕΣ, οι δηλώσεις που δείχνουν το πόσο «ευαίσθητοι» είναι, για να γράψω αυτές τις γραμμές, επιχειρώντας να θυμίσω σε ΟΛΟΥΣ μια δυο «μικρολεπτομέρειες»….

Κανονικός καφές ή ντεκαφεϊνε; Τι να επιλέξετε…



Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου. Πολλοί άνθρωποι τον
απολαμβάνουν ως ρόφημα, αλλά θέλουν να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης για κάποιο λόγο.

Για αυτούς τους ανθρώπους, ο καφές χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Ο καφές ντεκαφεϊνέ είναι ακριβώς όπως ο κανονικός, με μόνη διαφορά ότι έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη και κανένα άλλο συστατικό.

Μ.Θεοδωράκης: "Παιδί για τα θελήματα της Μέρκελ" ο Τσίπρας...

«Είσαι μεγάλος μάγκας» - «Το παίζεις επαναστάτης» - «Είσαι το παιδί για τα θελήματα της Μέρκελ» ορισμένες από τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Μ.Θεοδωράκης σε ανοιχτή επιστολή-κόλαφο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

  • "Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου..."

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα, λίγοι από μας το γνωρίζουν..


Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π,Ρ,Σ,Τ,Υ,Φ,Χ,Ψ,Ω
α,β,γ,δ,ε,ζ,η,θ,ι,κ,λ,μ,ν,ξ,ο,π,ρ,σ,τ,υ,φ,χ,ψ,ω

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα..
(βιβλίο Γκίνες)

Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η μεγάλη φυγή 427.000 Ελλήνων ...κοστίζει πολλά -και- στην οικονομία.



  • Χάνουμε 9,1 δισ. φοροέσοδα από τη μετανάστευση λόγω κρίσης.


Περί τα 50 δισ. ευρώ έχουν συνεισφέρει στο ΑΕΠ των χωρών που τους υποδέχθηκαν, οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό από το 2008. Την ίδια... σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", η Ελλάδα έχει απώλεια φορολογικών εσόδων που ξεπερνούν τα 9,1 δισ. ευρώ ανά έτος από την μαζική έξοδο των Ελλήνων στο εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται μεταξύ 350.000 και 427.000 ατόμων.

Τι θα πρέπει να δηλώσουμε στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο


Τι θα πρέπει να δηλώσουμε στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μετρητά, καταθέσεις, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου που τυχόν κατέχουν θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ... & ΤΑ ΘΕΛΕΙ (vid)


Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ... & ΤΑ ΘΕΛΕΙ

Ο Καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Ποιοι υπάλληλοι μονιμοποιούνται με το νόμο για την κινητικότητα


Ποιοι υπάλληλοι μονιμοποιούνται με το νόμο για την κινητικότητα



Την παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από ένδικα μέσα αναφορικά με τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού η εποπτευόμενων φορέων του, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά προβλέπει ο νόμος για την κινητικότητα.

Έκθεση «κόλαφος» της Credit Suisse: Χάθηκαν 67.700 ευρώ κατά Μ.Ο. στα χρόνια της κρίσης από τα ελληνικά νοικοκυριά - «Φτερά» για 586 δισ. ευρώ



Τα στοιχεία ινστιτούτου μελετών της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse για το 2016 προκαλούν πολλά ερωτηματικά καθώς αποκαλύπτουν ότι η συνολική περιουσία των Ελλήνων μειώθηκε κατά 587 δισ. ευρώ μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης και 3 χρόνια στασιμότητας.

Σύμφωνα με αυτά, κάθε ελληνικό νοικοκυριό έχασε κατά μέσο όρο 67.703 ευρώ τα χρόνια της κρίσης, καθώς η μέση αξία της περιουσίας τους από τα 165.410 ευρώ το 2007 υποχώρησε κατά 41% το 2016, στα 97.706 ευρώ.

Αυτά είναι τα 18 ελληνικά νησιά που θέλουν οι Τούρκοι ν οι Τούρκοι


Αυτά είναι τα 18 ελληνικά νησιά που θέλουν οι Τούρκοι

Σαν να μην έφταναν οι, ουκ ολίγες, προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τώρα, προκαλεί και η τουρκική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, η Κεμαλική αντιπολίτευση αποφάσισε να μην «χαρίσει» την εθνικιστική ατζέντα στο Ερντογάν αλλά να συγκρουστεί μαζί του στο γήπεδο που ο ίδιος επέλεξε.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/12/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων