Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 4-12-2016



Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα εκτός από τη ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, το νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας χώρας κατά τη νύχτα.

Να είσαι ο εαυτός σου κι όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι να είσαι.


Οι περισσότεροι από μας τείνουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άποψη των άλλων για το άτομό μας.

Επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί και να μας αποδέχονται, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Ωστόσο, στο βωμό του κοινωνικού στάτους συχνά θυσιάζονται η ευτυχία κι η ψυχική μας ηρεμία. Τροφοδοτούμε οι ίδιοι τα δεσμά που το κοινωνικό περιβάλλον δημιούργησε για μας αντί να προσπαθούμε να τα σπάσουμε και να αποδεσμευτούμε μια για πάντα από αυτά.

“Δεν υπάρχει τίποτα να διεκδικήσουμε από τους Έλληνες στο Αιγαίο”, γράφει τουρκική εφημερίδα!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο έγκριτος αρθρογράφος της εφημερίδας Sabah , Engin Ardıc στην τακτική του στήλη (1/12) επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Kemal Kilicdaroglu , για το θέμα των 18 νησιών που διεκδικεί. Στο άρθρο του με τίτλο “Προκάλεσε Κεμάλ, προκάλεσε” γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Πουλάνε "Τρέλα" αυτοί; "Τρέλα" και από εμάς! Πλήρωσε λογαριασμό της ΔΕΗ με 1.200 δεκάλεπτα – Απίστευτη η αντίδραση υπαλλήλου (vid)


Απίστευτο και όμως ελληνικό – Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας (28/11/2016) στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα. Οι υπάλληλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Τι συνέβη; Μία γυναίκα πήγε να πληρώσει λογαριασμό της ΔΕΗ με 1.200 δεκάλεπτα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, η απάντηση της υπαλλήλου ήταν.. αφοπλιστική: «Δεν παίρνουμε ψιλά».
«Είχα αδυναμία στα δεκάλεπτα»

Τι λέτε πατριώτες, έχει νόημα να περιμένουμε κι άλλο;




ΙΔΟΥ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΡΕΟΥΣ


Όπως δείχνει το διπλανό διάγραμμα, το 2030 θα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από σήμερα.

Το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης από
τον Οθωμανικό ζυγό,
με έκρηξη της ανέχειας.

SZ: Όλο και περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα



  • Για αυξανόμενο ρεύμα Τούρκων αγοραστών ακινήτων στην Ελλάδα κάνει λόγο δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung (SZ).

Το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία φαίνεται μεταξύ άλλων να... προκαλεί ενδιαφέρον Τούρκων πολιτών για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, παραθέτοντας επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου.

Ποιοι εργαζόμενοι και πότε δικαιούνται το δώρο Χριστουγέννων -Υπολογίστε πόσα χρήματα θα λάβετε


Ποιοι εργαζόμενοι και πότε δικαιούνται το δώρο Χριστουγέννων -Υπολογίστε πόσα χρήματα θα λάβετε

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Χριστουγέννων.
Το δώρο Χριστουγέννων, όπως και το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι δέκα αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις το 2017

Δέκα ανατροπές στις συντάξεις έρχονται το 2017 όπως τις καταγράφει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σημειώνοντας ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων περικοπών, πέρα από τα 11 "ψαλίδια"’ που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Σήμερα οι μισοί συνταξιούχοι συντηρούν τις οικογένειες από τις πενιχρές συντάξεις ενώ ένας στους δύο συνταξιούχους ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, αναφέρει το Ενιαίο Δίκτιο και προσθέτει:

ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Ελεύθερες οι τιμές από τον Ιανουάριο



Τουλάχιστον 216 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και βιταμίνες από τα 1.582 που διατίθενται σήμερα αποκλειστικά μέσω των φαρμακείων, μπαίνουν από την 1η Ιανουαριου 2017 και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Τον κατάλογο με τις δραστικές ουσίες που περιεχουν τα μη συναγογραφούμενα φάρμακα έχει αναρτήσει ο ΕΟΦ.

Πώς να υποβάλετε δήλωση «ακινησίας» του ΙΧ σας

Όσοι φορολογούμενοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν δηλώσεις «ακινησίας» και να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους στις Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία.

α) Εκούσια ακινησία

Για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, κατατίθενται στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας:

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες - ''Θα πάμε στην Ειδομένη για να εξασφαλίσουμε ζέστη και τροφή''

Το Σάββατο από την Παιονία ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Αγρότες της περιοχής θα συγκεντρωθούν στη γέφυρα του Αξιού και θα κατευθυνθούν στο τελωνείο των Ευζώνων το οποίο σχεδιάζουν να αποκλείσουν συμβολικά για κάποιες ώρες. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του τοπικού σωματείου Θωμά Καρυπίδη «η επόμενη κίνησή μας θα είναι να πάμε στην Ειδομένη με τις οικογένειές μας και να στήσουμε καταυλισμό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ζέστη και τροφή».

Απεργούν τα ΜΜΕ την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου



Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους δημοσιογράφους σε απεργιακές κινητοποιήσεις, την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου (από τις 06.00) που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Δεκτό το 58% των ενστάσεων για τις μετεγγραφές

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των ενστάσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών. Περισσότερες από τις μισές ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας για το αποτέλεσμα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής έγιναν δεκτές από το υπουργείο Παιδείας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου

Για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα γίνει νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/12/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων