Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 29-11-2016



Την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, βροχές, όμβρους και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα, βροχές θα σημειωθούν σε όλη την χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Όμβροι και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 36/2016) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.

Ο άδειος τενεκές κάνει θόρυβο


Τους συναντάμε αρκετά συχνά και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους αποφύγουμε. Αν δεν μπορούμε, τους ανεχόμαστε, ξινίζουμε ενίοτε τα μούτρα μας ή συμφωνούμε συγκαταβατικά με κάθε πομπώδες σχόλιο που θα κάνουν για τους εαυτούς τους. Αναφέρομαι σε εκείνους που θέλουν να τραβάνε συνεχώς τα βλέμματα πάνω τους μη χάνοντας ευκαιρία να εντυπωσιάζουν τα πλήθη.

«Πρωταθλητές» διαφθοράς οι δημόσιοι υπάλληλοι ..της Γερμανίας!



  • Διαδεδομένο το «φακελάκι»..
  • Εσωτερική έρευνα της γερμανικής κυβένρησης αποδεικνύει ότι ο χρηματισμός δεν αποτελεί σπάνια περίπτωση και στη γερμανική κρατική μηχανή, όπως πιστευόταν ευρύτατα μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την... οποία δημοσιεύει η Die Welt, διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων.

Δεν τα παρατάω ποτέ!!!



Αν «είμαι ή δεν είμαι» ευτυχισμένος, το θέμα είναι τι κάνω με τα όνειρά μου.

Γιατί όλοι έχουμε όνειρα: όνειρα δικά μας και όνειρα δανεικά, όνειρα ταπεινά και όνειρα για μεγαλεία, όνειρα επιβεβλημένα και όνειρα ξεχασμένα, όνειρα τρομακτικά και όνειρα συναρπαστικά.

ΑΥΤΑ είναι τα δικαιώματα σας σε αστυνομικό ελεγχο

Τα δικαιώματα του οδηγού σε αστυνομικό έλεγχο Ως πολίτες ζητούμε όλο και περισσότερη αστυνόμευση και αυτό είναι το
σωστό, αφού θέλουμε να ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα, όπου δε θα είναι όλα ξέφραγο αμπέλι.

Πού σταματούν, όμως, τα δικαιώματα ενός ελέγχου και πού αρχίζουν τα δικαιώματα του πολίτη;

Όλες οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε ένα βίντεο


Ήταν το 336 π.Χ όταν μετά τη δολοφονία του Φίλιππου, ο Αλέξανδρος ο οποίος ήταν μονάχα 20 ετών έγινε Βασιλιάς της Μακεδονίας. Δυο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 334 π.Χ ξεκίνησε την εκστρατεία του στην Περσία.
Ο Αλέξανδρος έφθασε στο Γόρδιο κατά τον μήνα Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 333 π.Χ. και παρέμεινε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, για να αναπαύσει τη μοίρα του στρατού που κόπιασε ιδιαίτερα μαζί του, στην Πισιδία.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κόστιζαν τα τρόφιμα και το κρασί στην Αρχαία Ελλάδα;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κόστιζαν τα τρόφιμα και το κρασί στην αρχαία Ελλάδα; Πόσα χρήματα χρειάζονταν οι αρχαίοι Έλληνες να εξασφαλίσουν για τον βιοπορισμό τους;

«Μα τότε δάνεισέ μου τρεις δραχμές
ν’ αγοράσω γουρουνόπουλο
να μυηθώ στα Ελευσίνια, πριν πεθάνω».
(ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ «Ειρήνη»)

Εισάγουμε αμπελόφυλλα και εξάγουμε... αμπελοφιλοσοφίες

Εισάγουμε 5.000 τόνους αμπελόφυλλα το χρόνο από την Κίνα

Εισάγουμε αμπελόφυλλα και εξάγουμε... αμπελοφιλοσοφίες

Η πόλη Τουρπάν στη νοτιοδυτική Κίνα ήταν ανέκαθεν περήφανη για τα σταφύλια της, αλλά τώρα είναι περήφανη και για τα αμπελόφυλλά της.
«Τα αμπελόφυλλα ήταν βασικά άχρηστα, είτε δίνονταν ως τροφή στα πρόβατα ή πετάγονταν.

Μπροστά σε μία οθόνη περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα τα Ελληνόπουλα



  • Μπροστά σε μία οθόνη περνούν περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα οι Έλληνες έφηβοι, οι οποίοι αν συνυπολογίσει κανείς και τις ώρες που μελετούν σε ηλεκτρονική μορφή, είναι μονίμως… καλωδιωμένοι.
Ερευνα, τα στοιχεία της οποίας... παρουσιάζει η εφημερίδα το Βήμα, αποδεικνύει ότι οι έφηβοι είναι καθηλωμένοι μπροστά σε μια οθόνη για πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα μόνο για τη διασκέδασή τους.

Θέλουν να φορολογήσουν μέχρι και τις ...αναλήψεις μετρητών!

  • Δεν έχει τέλος η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης..

Σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την...ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών στην οικονομία προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση.

Μετρητά τέλος για συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ

Αλλαγές στις καθημερινές συναλλαγές των καταναλωτών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, φέρνει το σχέδιο νόμου για τη διευρυμένη χρήση χρεωστικών, πιστωτικών, προπληρωμένων καρτών και e-banking.

Το σχέδιο νόμου δημοσιεύει σήμερα η «Real News», και σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για το τελικό κείμενο που έχει προκύψει μετά την πολύμηνη διαβούλευση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους δανειστές.

“ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ”! Μια πόλη 30.000 “εξαφανίστηκε” το 2015 λόγω υπογεννητικότητας και θανάτων!


Όπως προέκυψε από την πρόσφατη εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Χειρουργού κ. Δημητρίου Γάκη, τ. Προέδρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το 2015 η Ελλάς έχασε μία πόλη σαν την Καρδίτσα, περίπου 30.000 κατοίκων.

Αιτία είναι η μεγάλη ελάττωση των γεννήσεων (91.847 ) σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση των θανάτων (121.212) γεγονός που συνεπάγεται μία μείωση του πληθυσμού μας κατά 29.365 πολίτες. Εάν σε αυτούς προστεθούν και οι 789 νεκροί από τροχαία ατυχήματα ξεπερνούμε τις 30000 απώλειες

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων