Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 24-11-2016

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα αλλά και το Αιγαίο, με πιθανότητα τοπικών βροχών ασθενούς χαρακτήρα στη Βόρεια Εύβοια, τη Βόρεια και ορεινή Κρήτη περιμένουμε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016. Παράλληλα, περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Εγωισμός και αξιοπρέπεια. Δύο λέξεις εντελώς διαφορετικές

Εγωισμός και αξιοπρέπεια
Στις ημέρες μας, επικρατεί σύγχυση σε πολλά και διαφορετικά πράγματα και σε πολλές και σοβαρές έννοιες και λέξεις. Μία τρομερή σύγχυση επικρατεί ανάμεσα στις λέξεις εγωισμός και αξιοπρέπεια, δύο λέξεις που χρησιμοποιούνται τις περισσότερες φορές λανθασμένα και οι περισσότεροι δεν έχουν εντρυφήσει καν στο πραγματικό νόημά τους.

Το οπλοστάσιο της φύσης: Βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες ανά ασθένεια


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr

Η φύση διαθέτει ένα ισχυρό οπλοστάσιο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να ανακουφίσει ποικίλα προβλήματα υγείας. Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν βότανα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Ακόμα και σήμερα, εάν τα βότανα χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε διάφορες ασθένειες.

Έφτασε η εποχή των πολέμων για το νερό;

Διενέξεις χαμηλής έντασης με αφορμή τους υδάτινους πόρους υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, καθώς πολλές είναι οι χώρες που διεκδικούν πρόσβαση σε αποθέματα νερού, ειδικά σε εποχές που πλησιάζουν απειλη­τικά τα σύννεφα της λειψυδρίας. Η Μέση Ανατολή και η Αφρική είναι οι περιοχές που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία από αυτή την άποψη, ενώ και η Κεντρική Ασία θεωρείται επικείμενη απειλή.

Μερομήνια 2016 -2017: Τι λένε για τον φετινό χειμώνα

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Η πρόγνωση του καιρού γινόταν τον Αύγουστο επειδή αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του Χειμώνα.

Αν σε ρωτήσουν τι είναι οι Έλληνες πες τους ότι ….


1

Οι Έλληνες είναι ένα έθνος που κατοικεί κυρίως στα νότια Βαλκάνια και κατοίκησαν τον χώρο που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα από τα μέσα της 3ης χιλιετίας π.Χ.,[43][44] (αρχικά στην Πελαγονία, στη ΒΔ Θεσσαλία και την ΝΑ Χαονία), την Κύπρο στα μέσα της 2ηςχιλιετίας π.Χ., και παράλιες περιοχές της Μικρά Ασίας λίγο αργότερα (βλέπε: Πρώτος ελληνικός αποικισμός).

Πιστώνεται την Πέμπτη η κάρτα αλληλεγγύης


Πιστώνεται την Πέμπτη η κάρτα αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου θα ενεργοποιηθεί για 17η φορά η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.516.070 ευρώ και αφορά 120.173 δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας η εξόδιος ακολουθία του Κωστή Στεφανόπουλου


Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας η εξόδιος ακολουθία του Κωστή Στεφανόπουλου

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και πλήθους κόσμου, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στο Παλαιό Ψυχικό.
Στην ακολουθία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης,

Δημόσιο: Γονείς και μητέρες που μπορούν να βγούν στη σύνταξη με 25 έτη

Μέχρι το τέλος του 2016 μπορούν να εξασφαλίσουν άμεση έξοδο στη σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν εξασφαλίσει είτε 25ετία έως το 2010 είτε 35, 36 ή 37 έτη μέσα στο 2016.

Η ηλικία συνταξιοδότησης καθορίζεται για του περισσότερους από το έτος κατά το οποίο έκλεισαν το 50ό έως 60ό έτος της ηλικίας τους.

Προκαλεί ο Ζουράρις: Θέλω πολλά τζαμιά στην Ελλάδα


«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, την ώρα που καλά καλά δεν πρόλαβε να κοπάσει ο σάλος από τις προτάσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τις σχολικές αίθουσες.

Έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

 
Αυτό το πολίτευμα που έχουμε είναι απόλυτα ολοκληρωτικό. Κατ’ αρχήν σε ότι αφορά το εσωτερικό των κομμάτων, οι μόνες ιδέες που υπάρχουν και η μόνη βούληση που ισχύει είναι αυτές του αρχηγού. Όποιος εκφράσει κάτι αντίθετο απλά τίθεται εκτός. Στα ψηφοδέλτια μπαίνουν μόνο αυτοί που επιλέγει ο αρχηγός. Και όλοι για να έχουν ελπίδα θα πρέπει να είναι υποτελείς στην εκάστοτε ηγεσία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/11/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων