Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 20-11-2016



Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016. Πρόσκαιρες βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 20 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα,

Χαμογέλασε! Άλλαξε την ημέρα κάποιου!


Χαμογέλασε! Άλλαξε την ημέρα κάποιου!

Αναμφισβήτητα, στην σημερινή εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι κατακλύζονται από πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά. Η καθημερινότητά τους έχει γίνει αβάσταχτη, το άγχος έχει κυριαρχήσει στην ζωή τους όπως ποτέ άλλοτε και κυριεύονται από αρνητικά συναισθήματα τα οποία διοχετεύουν στην διαπροσωπικές τους σχέσεις.

«Αλέξη, εγώ ντρέπομαι. Εσύ;»

«Αλέξη, εγώ ντρέπομαι. Εσύ;»

Ο Ομπάμα έφυγε κι άφησε πίσω του έναν Πρωθυπουργό που έδειξε στον πλανήτη ότι είναι «χυμείο».
Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε με την ταμπέλα του ανισυστημικού. Αυτό πίστεψαν μέσα στην απελπισία τους οι Έλληνες κι αυτό ψήφισαν. Έναν τύπο που θα έφερνε το νέο, το διαφορετικό, που μαζί με τον λαό του θα έλεγε «ΟΧΙ» στους δανειστές, που δεν θα έσκυβε το κεφάλι…

Δημοκρατεύω, δημοκρατεύεις, δημοκρατεύει...



Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Βαρεθήκαμε ν' ακούμε τις τελευταίες μέρες για την δημοκρατία.
Η δημοκρατία από 'δω, της δημοκρατίας από 'κει, την δημοκρατία παρακάτω, ω σου @@μήσαμε το σόϊ δημοκρατία!
Κι ανάθεμα αν όλοι αυτοί που μιλάνε ξέρουν τί πράγμα ακριβώς εννοούν.

Πρωτοποριακή επέμβαση στην Κρήτη - Χειρούργησαν εγκέφαλο με ξύπνιο τον ασθενή


Μια πρωτοποριακή επέμβαση για τα ελληνικά δεδομένα έλαβε χώρα στο ΠΑΓΝΗ αποτελώντας ένα σημαντικό επιστημονικό βήμα με σημείο αναφοράς την Κρήτη. Για πρώτη φορά στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου από τον αριστερό κροταφικό λοβό με τον ασθενή να είναι ξύπνιος.

Έως το τέλος του χρόνου υποχρεωτικά η ετήσια άδεια στους εργαζομένους

Ο εργοδότης θα πρέπει να χορηγεί στους εργαζόμενους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016 του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το
υπόλοιπο της αδείας που αναλογεί στον κάθε εργαζόμενο έστω κι αν ακόμη δεν έχει ζητηθεί από αυτούς.  Σε περίπτωση μη χορήγησης της άδειας από τον εργοδότη λόγω υπαιτιότητάς του (άρνηση, πταίσμα, αμέλεια)

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την 21η Νοεμβρίου



Εκθέσεις, περιηγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, επισκέψεις σε εργαστήρια συντήρησης, προβολές και άλλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ημέρας Προβολής του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που ειδικά φέτος έχει επίκεντρο την 21η Νοεμβρίου.

Αυτό είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ! Πότε θα πρέπει να το έχουμε στα χέρια μας;


1e0a799ae0f3277990fb7e5bd3569325

Ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες η τοποθέτηση μπαρών στους σταθμούς του Μετρό στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου στην Αθήνα.
Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και ο στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2017 να έχει επεκταθεί η εφαρμογή του και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εκατομμύρια παιδιά κακοποιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως- Στοιχεία-σοκ από ΟΗΕ, Europol και ΕΛΑΣ



Κάθε χρόνο στις 18η Νοεμβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και στις 19 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί- θύμα βίας με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των φαινομένων κάθε μορφής κακοποίησης... Την ίδια ώρα τα στοιχεία σοκάρουν και προβληματίζουν βαθιά!

Τέλη Κυκλοφορίας 2017: Αυτή είναι η τελική απόφαση


telh2017ix_534_355

Ό,τι πληρώσατε πέρυσι θα πληρώσετε και φέτος για τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας. Στην απόφαση αυτή κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών το οποίο δεσμεύεται για αλλαγές το 2017. Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τον επόμενο χρόνο το υπουργείο Οικονομικών θα εφαρμόσει νέο σύστημα και σε σημείωμα αναφέρει ότι:

Απίστευτο: Ποια ελληνική πόλη αλλάζει όνομα;


746770-kalampaka-meteora.jpg

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό…
Στις 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ, θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Συμβουλίου Τοπωνυμιών για την μετονομασία Δήμων, Κοινοτήτων, τοπικών διαμερισμάτων και οικισμών.

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2016: Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής ανά ασφαλιστικό ταμείο


746726-syntaxeis.jpg

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2016:Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου.
Οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2016 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχωναπό τις 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/11/2016

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων