Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 18-11-2016



Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες αραιές νεφώσεις αναμένονται στην κεντρική και νότια χώρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 4 βαθμών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθεί παγετός στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά της νότιας ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και τις βραδινές ώρες.

Όλυμπος: Το μυθικό βουνό (βίντεο)



Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2918 μ.) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των  Ελλήνων.

Είναι επίσης το ..δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια (μετά τη Ρίλα στη Βουλγαρία), αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης από τις Άλπεις έως τον Καύκασο.

Πώς η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη



Περισσότεροι από 300 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πάσχουν σήμερα από κάποια μορφή σακχαρώδη διαβήτη, ενώ εκατομμύρια άλλοι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο «χτυπημένοι» από τη νόσο.

Με τις προβλέψεις αναφορικά με την εξάπλωση της ασθένειας στον παγκόσμιο πληθυσμό να είναι δυσοίωνες –μέχρι το 2040 αναμένεται να πάσχει 1 στους 10 από διαβήτη– αξίζει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στη νόσο αυτή, τα συμπτώματά της και τις αιτίες που την προκαλούν.

Η Χαλκίδα θα γίνει η πρώτη «έξυπνη» πόλη στην Ελλάδα

Η Χαλκίδα θα γίνει η πρώτη «έξυπνη» πόλη στην Ελλάδα
Δύο «έξυπνες» εφαρμογές στάθμευσης και φωτισμού  θα εγκατασταθούν στην Χαλκίδα, την πρώτη πόλη στην Ελλάδα, υποστηριζόμενα από μία ενιαία πλατφόρμα έξυπνης πόλης.   Οι δυο εφαρμογές αυτές, θα συμβάλλουν στην  αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στην πόλη της Χαλκίδας.

Tρομάζουν τα στοιχεία για τη φτώχεια: Τρίτη στην ΕΕ η Ελλάδα


746231-ftvxeia.jpg

Λίγο περισσότερο από ένα στα τέσσερα παιδιά είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των 28 χωρών μελών, ανέφερε σήμερα η Eurostat.

-Όχι άλλα δάκρυα Πάκη! Γιατί ντρέπομαι που είμαι Ελληνας

-Kύριε Ομπάμα, σας παρακαλώ μην ξεχνάτε τη χώρα μου. Κλαψ, κλαψ, κλαψ…

Αυτά είπε ανάμεσα στα άλλα ο ανεκδιήγητος Πάκης που έχει διορίσει 1.000.000 κηφήνες στη Δημόσιο και περνάει τη μέρα του σε ένα χλιδάτο παλάτι-το Προεδρικό Μέγαρο-που έκανε ακόμη κι αυτόν τον Ομπάμα να ψαρώσει και να τον ρωτήσει εάν αυτό είναι το σπίτι του.

Η κατάντια να έχεις για πρωθυπουργό τον Τσίπρα - Νάις του σι γιου μαν, γιουρ δε Πλάνηταρχ! Γιόλο μαν!

Του Στρατή Μαζίδη
https://twitter.com/SMazidis

Ωραίες οι πλάκες και τα αστεία με τον πρωθυπουργό μας, ο οποίος μπορεί να μη μας χάρισε αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, ωστόσο μας έχει προσφέρει άπειρες στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων. Βέβαια τα δάκρυα ενίοτε μετατρέπονται σε κλάματα αναλογιζόμενοι πως αυτός ο άνθρωπος κάνει αυτά που κάνει και συμπεριφέρεται, όπως συμπεριφέρεται.

Ο αντισυμβατικός πρωθυπουργός που διοχετεύει όλη του την επαναστατικότητα στο ζήτημα της γραβάτας διότι σε όλα τα άλλα τον είδαμε. Αντί να δώσει, έκοψε. Το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ. Το παντός καιρού, το μετέτρεψε αποκλειστικά σε θυελλώδους καιρού. Το παντελόνι το κατέβασε.

Εξαθλίωση: 138 ευρώ σύνταξη για αναπήρους! 172 ευρώ για χήρες και ορφανά! (παραδείγματα)



ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-«ΚΛΕΙΔΙΑ» ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία για την ... «εκτός νόμου Εγκύκλιο» που αφορά στις συντάξεις λόγω θανάτου. Διαβάστε τι ισχύει τελικά με την προσωρινή σύνταξη και τη σύνταξη χηρείας- Τι θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι λόγω θανάτου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/11/2016

             

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων