Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 16-11-2016



Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο, στις Σποράδες και στη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, αλλά μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς και της Θεσσαλίας, ενώ τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθεί παγετός.

Μαντέψτε ποιο ελληνικό τραγούδι είναι το πιο γνωστό παγκοσμίως (βίντεο)

5


Εάν σας ρωτούσε κάποιος ποιο ελληνικό τραγούδι θεωρείτε ότι είναι το πιο γνωστό στο εξωτερικό τι θα απαντούσατε;Μην απαντήσετε κατευθείαν ο Ζορμπάς γιατί δεν είναι.
Το Ντιρλαντά ή ο Ντιρλαντάς είναι παραδοσιακός Καλύμνιος σφουγγαράδικος σκοπός, που έγινε διεθνής επιτυχία ενώ πολλοί μελετητές το θεωρούν πιο διάσημο και από τον Ζορμπά.

Κρύβουμε την αληθινή μας δυναμική

Superhero-Wallpaper
Κρύβουμε την αληθινή μας δυναμική.
Κρύβουμε όλα εκείνα για τα οποία είμαστε ικανοί.
Και ζούμε επιδεικνύοντας την πιο υποβαθμισμένη μας πλευρά… εκείνη που είναι κοινωνικά αποδεκτή… εκείνη που μας έμαθαν να καλλιεργούμε… εκείνη που υιοθετήσαμε για να μην έχουμε προβλήματα…
Και όλα αυτά, μόνο με την επίδραση που άσκησαν πάνω μας οι ιστοριούλες με τους ήρωες;

Παιδιά από το Νεπάλ διασχίζουν συρματόσχοινο για να πάνε στο σχολείο.

Τα παιδιά από τις φτωχές χώρες κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να αποκτήσουν εκπαίδευση. Οι ιστορίες τους είναι διδακτικές προς πολλά παιδιά ώστε να καταλάβουν πόσο τυχερά είναι που μπορούν να περπατούν, να πάρουν το λεωφορείο και να φτάσουν με ασφάλεια στο σχολείο τους.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ «O αλυσοδεμένος ελέφαντας του Χόρχε Μπουκάι» – Ιστορία με νόημα


0004993

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώο όλων των παιδιών. Στην παράσταση, το θεόρατο ζώο έκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκου και της δύναμής του…

ΓΓΔΕ: Άρχισε ο συμψηφισμός επιστροφής φόρου με αρρύθμιστες οφειλές


745604-ar.jpg

Ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το πρώτο στάδιο συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές.
Πρόκειται για διαδικασία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων,

Επιτέλους ξύπνησε η Εκκλησία - Ξεσηκώνει για το νέο ΟΧΙ και συλλέγει υπογραφές για την προστασία της Οικογένειας



Η οικογένεια αποτελεί το βασικό, το πρωτογενές κύτταρο της κοινωνίας. Αν οι οικογένειες που αποτελούν την κοινωνία είναι υγιείς, τότε και η κοινωνία θα είναι υγιής και εύρωστη. Η ελληνική οικογένεια, παρ’ ότι κρατιέται ακόμα σε ανώτερο επίπεδο από τη μέση ευρωπαϊκή, έχει επηρεαστεί από τη γενικότερη κρίση, δεν έχει μείνει αλώβητη. Αυτό καταδεικνύεται από την τεράστια αύξηση των διαζυγίων, των μονογονεϊκών οικογενειών,

Εξαθλίωση: 138 ευρώ σύνταξη για αναπήρους! 172 ευρώ για χήρες και ορφανά! (παραδείγματα)


14


ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ – ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-«ΚΛΕΙΔΙΑ» ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία για την … «εκτός νόμου Εγκύκλιο» που αφορά στις συντάξεις λόγω θανάτου. Διαβάστε τι ισχύει τελικά με την προσωρινή σύνταξη και τη σύνταξη χηρείας- Τι θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι λόγω θανάτου.

ΟΑΣΘ: Χειρόφρενο στα λεωφορεία τραβούν οι εργαζόμενοι - Προχωρούν σε νέα επίσχεση εργασίας!



Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την προσεχή Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών ύψους άνω των έξι εκατ. ευρώ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος, τις επόμενες ημέρες, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρωτοχρονιά με αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ και τηλέφωνα

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι θα είναι αυτοί που θα δουν τους φόρους επί των εισοδημάτων τους να αυξάνονται

«Βροχή» φοροεισπρακτικών μέτρων θα φέρει ο νέος χρόνος, με εκατομμύρια φορολογούμενους να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο.

Όλες οι αλλαγές σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Αλλαγές έρχονται για μία ακόμη φορά στην Παιδεία, με το σύστημα εξετάσεων να φέρνει τα πάνω κάτω σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Οι αλλαγές που αφορούν το Γυμνάσιο είναι ήδη σε ισχύ για τους μαθητές που φοιτούν σε αυτό, με τα τρίμηνα να γίνονται τετράμηνα, ώστε να παράγεται διδακτικό έργο με τους μαθητές να βρίσκονται σε μια συνεχή αξιολόγηση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων