Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 13-11-2016



Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο με σταδιακή βελτίωση του καιρού και καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα,

Μερικές φορές για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή


nea arxi

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να αφήσουν το παρελθόν τους πίσω και να ξεκινήσουν από την αρχή επειδή έχουν βολευτεί με την καθημερινή ρουτίνα ακόμη και αν τους εμποδίζει να είναι ευτυχισμένοι.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας παίρνουμε πολλές αποφάσεις και μερικές από αυτές μας αναγκάζουν να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Καταρρέει από χρέη η ΕΛΠΑ – Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε το υπουργείο Εργασίας!

744920-elpa.jpg
«Η αναταραχή και οι αντιδράσεις για το παραβατικό καθεστώς, που επικρατεί στην Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (ΕΛΠΑ) συνεχίζονται» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας
Όπως αναφέρει, εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν καταλάβει (επισυνάπτεται ανακοίνωση) το λογιστήριο της ΕΛΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για την αθέτηση όλων των συμφωνιών για τα χρωστούμενα, που ανέρχονται στο ύψος των 10.000.000 ευρώ.

Κύκνειο άσμα των χαμένων ευκαιριών



Πού αλλού, παρά στην Ελλάδα του αέναου χρέους,
εκτός σκουπιδιών, θα μπορούσε να εφαρμοστεί επιτυχώς η ανακύκλωση των υπουργών μιας κυβέρνησης; Οι αποτυχημένοι πολιτικοί και τεχνοκράτες, που δήθεν διαπραγματεύτηκαν «σκληρά» με τις δυνάμεις κατοχής έως ότου χάσει και ο τελευταίος συνταξιούχος τα δεδουλευμένα της ζωής του, ο νοικοκύρης το βιός του, η χώρα τα κεκτημένα της σε εθνική κυριαρχία και ο λαός τα αυτά σε αξιοπρέπεια και συνταγματικά δικαιώματα, ήταν εκείνοι που ανακυκλώθηκαν πρώτοι, με τα οπίσθια κολλημένα στις καρέκλες τους.

Εως τον Ιανουάριο θα μπει σε λειτουργία το ηλεκτρoνικό εισιτήριο στα λεωφορεία



Τα αργότερο έως τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο και θα μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε από τον Ιούνιο να λειτουργεί στο Μετρό και στα άλλα μέσα σταθερής συγκοινωνίας.

Πάνω από 50.000 δρομείς στον Μαραθώνιο της Κυριακής: Η ιστορία του «νενικήκαμεν»


Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης, τον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 50.000 χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο, αριθμός συμμετοχών ρεκόρ για τη διοργάνωση, θα πλημμυρίσουν τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, για τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΗΣ: Η Ελευσίνα για το 2021 !


unnamed-4

Η Ελευσίνα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Την επιλογή της πόλης της Ελευσίνας ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.  Οι άλλες δύο υποψήφιες πόλεις που είχαν προκριθεί στον τελικό γύρο επιλογής ήταν η Καλαμάτα και η Ρόδος.

ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ο ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ



Επτά στους δέκα Έλληνες, που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξειδικευμένα δημόσια και ιδιωτικά Ιατρεία Πόνου για την αντιμετώπιση του!

Αυτό τόνισε η κ Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια του Κέντρου Πόνου του Ιατρικού Κέντρου, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα «Χρόνιος Πόνος: Διάγνωση και θεραπεία».

Σχεδόν 6 εκατομμύρια παιδιά το χρόνο πεθαίνουν στη Γη προτού γίνουν πέντε ετών

Σχεδόν 6 εκατομμύρια παιδιά το χρόνο πεθαίνουν στη Γη προτού γίνουν πέντε ετών
Περίπου 5,9 εκατομμύρια παιδιά εκτιμάται ότι πέθαναν στον πλανήτη μας το 2015, προτού προφθάσουν να γίνουν πέντε ετών και από αυτά τα 2,7 εκατομμύρια ήταν νεογέννητα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Πάντως, σε σχέση με το 2000, υπήρξαν πέρυσι τέσσερα εκατομμύρια λιγότεροι θάνατοι μικρών παιδιών, κυρίως χάρη στη μείωση των θανάτων κατά τουλάχιστον 30% από πνευμονία, διάρροια,

Εκεί μας έχουν φτάσει ...Οι Ελληνες αρνούνται την κληρονομιά τους για να γλιτώσουν το χαράτσι

Του Παναγιώτη Στάθη


Στα σκουπίδια είναι έτοιμοι να πετάξουν την κληρονομία τους πολλοί Έλληνες καθώς δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των οφειλών προς το δημόσιο για αυτά.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα Ειρηνοδικεία της χώρας, το τελευταίο διάστημα έχουν υποβληθεί πάνω από 15.000 αιτήσεις προκειμένου να αποποιηθούν ακίνητα μικρής και μεγάλης αξίας που κληρονομούν από τους γονείς και τους συγγενείς τους, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις προς το κράτος, δηλαδή την εφορία τον ΕΝΦΙΑ κλπ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/11/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων